Bronzérmes lett a Delta fiúcsapata

Két érdi csapat részvételével rendeztek mini röplabdatornát Dunabogdányban. A vasárnapi eseményen a Delta A harmadik helyen végzett.

Hasonló tartalmaink:

A Pádár Krisztián nevével fémjelzett fiú röplabda tornasorozatot azzal a céllal hívta életre a rendező Dunakanyar SE, hogy versenyeztetési lehetőséget biztosítson a fiú mezőny fiatal tehetségeinek. Az első tornára nyolc csapat nevezett, a budapesti Runkil és a házigazda Dunakanyar mellett a dunaújvárosi Dunaferr, a székesfehérvári Felsővárosi és a Delta RSE Érd is két együttessel mérette meg magát. A résztvevők két négyes csoportban küzdöttek.

A Delta A jelű gárdája az első mérkőzésén kikapott a hazaiaktól 2:1-re, majd a következőn nyert 2:0-ra a Dunaferr B ellen. A harmadik összecsapáson szintén nyertek a fiúk 2:0-ra, méghozzá a Felsővárosi B-vel szemben. A csoportmérkőzések után a bronzéremért léphettek pályára a deltás gyerekek, mivel másodikok lettek a kvartettjükben. Az érdi egyesület végül ezt a találkozót is megnyerte 2:0-ra, megszerezve a torna bronzérmes pozícióját.

A Delta B kikapott a másik csoportban 2:0-ra a Runkiltól, majd a Felsővárosi A-tól is vereséget szenvedett, szintén 2:0-ra. A Dunaferr A-t azonban megverték az érdi fiúk 2:1-re. A csoportharmadikként záró gárda a folytatásban a Dunaferr B-t már nem tudta felülmúlni, 2:0-ra alulmaradt és hatodik helyen fejezte be a szereplést.

Szombaton a lányok két versenyen is képviselték az érdi színeket, azonban egyik tornán sem sikerült maradandót alkotni. A Leányfalun rendezett országos gyermek bajnokság soros fordulójában a Göd ellen 2:0-s előnyről veszített a Delta 3:2-re, majd ugyanilyen arányban kapott ki a Dunakanyartól is. Az ifjúsági korosztály egy juniorok számára tartott felkészülési tornán röplabdázott ugyancsak szombaton, Gödöllőn. Az országos ifjúsági bajnokságra való felkészülés jegyében gyakoroltak a fiatalok, de nem sok sikerrel. Dömötör-Mátrai Beáta játékosai a Vasas, a Nyíregyháza és az Újpest ellenfeleként is 2:0-s fiaskóba szaladtak bele. Végül hatodik helyen végeztek a lányok.

“A fiúkkal elégedett voltam maximálisan. Megcsinálták mindazt, amit jelenleg tudnak és amire képesek. A lányokról ugyanez sajnos nem mondható el. Hiányérzetem van velük kapcsolatban és az előttünk álló héten azon leszek, hogy a fejekben rendet tudjak tenni.” – összegezte a hétvégén látottakat Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

Címkék