Bővíti járatait a Volánbusz Érden

Eredményes volt az önkormányzat és a Volánbusz Zrt. közötti tárgyalássorozat az elmúlt hetekben, aminek köszönhetően bővíti járatait a közlekedési társaság Érden. Dr. Bács István alpolgármester, aki az önkormányzatot képviselte az egyeztetéseken elmondta, hogy egy hónapon belül várhatóak a pozitív változások. 

Hasonló tartalmaink:

Augusztusban módosította a Volánbusz Zrt. a menetrendjét Érden és a környéken. A társaság célja az átdolgozás célja az volt, hogy valamennyi buszjárat igazodjon a MÁV járataihoz. Sajnos, ami papíron jónak tűnt, az a gyakorlatban nem váltotta be a reményeket és rengeteg panasz érkezett a hivatalhoz, amiben kérték, hogy tegyenek valamit, mondta az alpolgármester.

Ezt követően az önkormányzat megbeszélő egyeztetést kezdeményezett a volánnal, aminek az lett az eredménye, hogy a legtöbbet kifogásolt területeken kibővíti járatait a buszos cég. Az egyik ilyen az ófalusi járat, ahol a reggel 7 órát megelőző időszakban 20 percenként közlekedő buszokat fél óránként közlekedő csuklós járatokkal váltották ki az augusztusban életbe lépett menetrendben. Mivel erről a területről valós igény jelentkezett plusz egy buszra, ezért hétköznap reggelente 6:30 és 7:00 között plusz egy járat fog közlekedni ezen a vonalon. Így a menetrend aszerint módosul, hogy lesz egy busz 6:35-kor, 6:50-kor és 7:05-kor is.

A másik módosítás a körjárat tekintetében lesz. A változás azt fogja jelenteni, hogy hétköznaponként 7:10-kor indul majd egy busz, ami az Érd Aréna felé közlekedik és 7:35-re ér a Vörösmarty Gimnáziumhoz. Délutánonként pedig három járat közlekedik majd ezen az útvonalon 12:40, 13:40 és 14:40-kor.

Az alpolgármester úgy értékelt, hogy a változtatások maximálisan szolgálják az utazók érdekeit. A menetrend módosítások egy hónapon belül lépnek életbe, ugyanis minisztériumi jóváhagyás szükséges hozzá.

Címkék