Hajtóvadászat indul az illegális szemetelők ellen

Zéró toleranciát hirdetett T. Mészáros András, érdi polgármester az illegális szemetelők ellen. Rendszámfelismerő kamerákkal, a térfigyelő rendszerrel, valamint humán erőforrás bevonásával indít hajtóvadászatot az önkormányzat azokkal szemben, akik törvénytelenül helyeznek el hulladékot a város bel- és külterületén. Éves szinten az illegális szemét felszámolása 150 millió forintot von el a város kasszájából.

Hasonló tartalmaink:

Megelégelte az önkormányzat, hogy miközben az érdiek döntő többsége mindent megtesz lakókörnyezetének tisztán tartásáért, még mindig vannak akik a közösségi együttélés legelemibb normáit figyelmen kívül hagyva illegális úton igyekeznek megszabadulni háztartási hulladékaiktól. Ezzel a gondolatmenettel indította sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester, aki felháborítónak nevezte, hogy miközben az érdi hulladékudvarban ingyenesen átadható a szemét, vagy akár házhoz is hívható az ÉTH lomtalanító kocsija, még mindig rengetegen hordják ki a közterületekre, vagy a szelektív szigetek mellé a háztartásukban felgyülemlett piszkot.

A polgármester azt mondta, tudja, hogy nem egyedi esetekről van szó, hiszen a közösségi oldalakon egyre sűrűbben olvasni felháborodott bejegyzéseket, amiket a szeméthalmokról készült fotók is igazolnak.

ZÉRÓ TOLERANCIA

Betelt a pohár! – hangsúlyozta a polgármester. A közösség és a közösség pénzének, értékeinek védelme érdekében, a jog eszközeivel és a jog keretein belül hajtóvadászatot indítunk az illegálisan szemetet lerakók ellen és a maximális pénzbírsággal sújtjuk őket. Köztéri kameráink számtalan esetet rögzítettek, így tudjuk a rendszámokat, tudjuk a lakcímeket, vannak fotók, amelyeken felismerhetőek az illetők. Garantálom, hogy mindezeket az adatokat is nyilvánosságra fogjuk hozni minden lehetséges fórumon. Azért, hogy lássák a szomszédok, lássák az ismerősök, lássa az egész város. Azért, hogy ezek az emberek végre elszégyelljék magukat és elgondolkodjanak azon, amit a közösség ellen tesznek” – magyarázta a polgármester.

Az illegális szemetelők:
DHT-021 Wartburg 1.3 Limusin
lakóhelye: 2030 Érd, Deák Ferenc utca
HOL-799 Peugeot Expert FT HDI
lakóhelye: 2030 Érd, Alsó utca
KZM-142 Suzuki Swift
lakóhelye: 2030 Érd, Felvigyázó utca
MGD-077 Toyota Picnik 2.2D
lakóhelye: 2030 Érd, Tárnoki utca

Ha illegális szemétlerakást észlel a városban, az alábbi telefonszámokon, illetve email-címen tehet bejelentést 0-24 óráig:
06-30/2000-890
06-30/621-2596
macsotay.polgarorseg@gmail.com

Aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le szabálysértést követ el.  A helyszíni bírság összege ötvenezer forinttól százezer forintig terjedhet. Aki pedig a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, természetes személy esetén 200.000,- Ft-ig, jogi személy esetén 1.000.000.- Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

ÉRD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
KÉPVISELŐ-TESTÜLETE
23/2005. (VII.01.)
önkormányzati rendelete
az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, és a szervezett
hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

28. § 32(1) Érd Megyei Jogú Város közterületein szemetelni, vagy a közterületet más módon beszennyezni, oda engedély nélkül szemetet (építési és egyéb törmeléket, kerti nyesedéket stb.) lerakni, a közterületen lévő berendezési tárgyat, fát vagy egyéb növényt beszennyezni, rongálni tilos. Az árkokba, csatornákba, folyókákba, átereszekbe zöldhulladékot, zöldnyesedéket, falevelet, egyéb hulladékot elhelyezni tilos.

25(2) Közterületen szemetet és hulladékot csak az arra a célra rendszeresített hulladékgyűjtő edényzetbe szabad elhelyezni.

 

 

Címkék