Nem bírtak egymással

22–22-es döntetlennel zárt az ÉRD női kézilabdacsapata a DVSC-TVP otthonában az NB I 5. fordulójában, ám Szabó Edina együttese még így is veretlen a bajnokságban.

Hasonló tartalmaink:

Fél szemmel már a hétvégi EHF-Kupa fordulóra koncentráltak a felek, hiszen a Debrecen szombaton a francia Nantes Liores Atlantiqueotthonában játszik, míg az ÉRD vasárnap a szintén francia Issy Paris-t fogadja.

Az ötödik forduló rangadóján az előző kiírás bronzmeccsét ismételték meg, akkor az ÉRD hazai pályán néggyel, idegenben eggyel győzte le a hajdúságiakat.

A gólok sorát Mireya González nyitotta, de mindkét gárda kezében dadogott a labda, az első percekben 4–2-re lépett el a Loki. Aztán ugyan zárkózott az ÉRD, de a 14. percben Szabó Edina kénytelen volt időt kérni, mert a hazaiak 8–5-ös előnybe kerültek, ám az időkérés után zsinórban négy gólt szerezve fordított az ÉRD (az első kilenc vendég találatot nyolc különböző érdi szerezte, csak Katarina Krpezs-Slezák duplázott).

A folytatásban többször is ellépett két gólra az ÉRD, de előnyét a technikai hibák miatt nem tudta növelni, sőt, a szünetben 13–13-as döntetlen állt az eredményjelzőn.

Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is Mireya González kezdte a gólgyártást, ám egynél meg sem állt, egymás után háromszor vette be az egyébként remeklő Horváth-Pásztor Bettina kapuját, majd egészen az 53. percig vezetett az ÉRD. Aztán Varsányi Nóra és Karina Jezsikava is bevette a szintén remeklő Janurik Kinga kapuját, így az utolsó percekre kétgólos előnnyel érkeztek a hazaiak, ám a két balkezes érdi tett róla, hogy pontot mentsen az ÉRD, előbb Mireya González hozta közelebb a vendégeket, majd az FTC ellen győztes gólt szerző Katarina Krpezs-Slezák egyenlített, maradt a 22–22-es döntetlen, amely a meccs összképét nézve igazságosnak mondható, hiszen mindkét fél sokat hibázott, s mindkettőnek voltak hullámvölgyei.

A debreceni szurkolókról szándékosan nem tettünk említést, hiszen amellett, hogy a mérkőzés nagy részében a játékvezetőkre tettek számos, klaviatúrát nem tűrő megjegyzést és két, folyadékkal töltött poharat is a játéktérre dobtak, a mérkőzés után az érdi tábort és Szabó Edinát is minősíthetetlen stílusban szidták.

„Kemény, nehéz meccs volt, mindkét csapatnak gratulálok, de mindketten sokat hibáztunk, rosszul használtuk ki az esélyeinket. Az ellenfél kapusa remekül védett. Meg kell néznünk, miben hibáznunk, de fontos, hogy a végén nagyot küzdöttünk, és amikor azt hittük, hogy elvesztettük a meccset, akkor megmentettünk egy pontot.” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Katarina Krpezs-Slezák.

NŐI KÉZILABDA NB I, 5. FORDUL4Ó
DVSC-TVP–ÉRD 22–22 (13–13)
Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 1800 néző. Vezette: Herczeg, Südi
DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – VARSÁNYI 4, PUNYKO 3, Garbuz3, Sirián, JEZSIKAVA 6, Kelemen 1
Csere: Deszpotovics, Csáki 3 (3), Marincsák, Siska 2 (2), Tóth M.
Edző: Tone Tiselj
ÉRD: JANURIK – Krpezs-Slezák 6 (2), M. GONZÁLEZ 7, SIGNATÉ1, KISFALUDY 3, Klivinyi 1, Araújo Csere: Gridnyeva (kapus), A.Bulatovics 1, Szabó L. 1 (1), Gulyás, Fekete B. 2, Havronyina. Barján
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–2. 14. p.: 8–5. 22. p.: 9–11. 29. p.: 13–12. 39. p.: 14–16. 50. p.: 18–19. 58. p.: 22–20.
Kiállítások: 6, ill. –
Hétméteresek: 7/5, ill.3/3

MESTERMÉRLEG:
Tone Tiselj: – Nem kifejezetten jó, de nagyon izgalmas mérkőzés volt. Mindkét csapat végig küzdött. A csapatom nevében mondhatom, hogy örülünk a pontszerzésnek, mert az előző szezonban mindhárom meccsünket elvesztettük az ÉRD ellen. Nem mindig tudtunk koncentrálni, és az eredmény gyakran idegessé tette a lányokat. Nem minden játékosom teljesítményével vagyok elégedett, de hozzá kell tennem, hogy nincsenek is olyan válogatott szintű játékosaim, mint az ÉRD-nek. Ők régóta együtt vannak, mi két hónapja, szóval mégis örülök az eredménynek, de tudunk ennél sokkal jobban is játszani.
Szabó Edina: – Hatalmas küzdelem volt, mindkét csapat rengeteg hibát vétett, de azért ebben a sportágban ez előfordul. Azokban a pillanatokban, amikor mi meg tudtuk volna fordítani a mérkőzést, akkorsokat hibáztunk. Szerencsénk sem volt, de az nincs véletlenül. Végülis a meccs képe alapján a döntetlen igazságos, talán az ellenfél csapatának – mert ez egy nagyon sportszerű küzdelem volt. Nem akarok vele foglalkozni, de nem szeretnék mellette elmenni sem, meg kell, hogy értsék, nagyon nehéz nőkkel, nőként egy ilyen klassz dologban, mint ez a meccs, de ez a kiabálás nagyon nem volt szép. Könnyű kívülről megítélni, amikor az ember áll a pálya szélén, egy olyan mérkőzés után, ahol így küzdenek a lányok, sokat hibáznak, de azért dolgoznak. Ezt a fajta viselkedést nem szeretem, az embernek van családja, gyerekei, a múltkor gratuláltam a debreceni közönségnek, mert fantasztikus hangulatot teremtettek, ma is, de barátsággal kérem őket, hogy nincs erre szükség, sem a sportágnak és egyik csapatnak sem. Tiszteljék meg az edzőket, akik nagyon sokat dolgoznak, azzal, hogy ezt a magatartást ne csinálják a kézilabda pályák szélén.

A fotó egy korábbi mérkőzésen készült.

Címkék