Vegyes eredmények születtek

Van, aki simán nyert, van aki zakóban futott bele a térségi kézilabdacsapatok közül. Az ÉRD felnőtt női csapata a nemzetközi porondon, az EHF-Kupa második körében 30–26-ra győzte le a francia Issy Paris együttesét, míg a Budaörs az NB I ötödik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA vendégeként szenvedett 40–22-es vereséget.

Hasonló tartalmaink:

Mint korábban beszámoltunk róla, az ÉRD kiélezett mérkőzésen négygólos, 30–26-os győzelmet aratott az Issy Paris ellen, így ezzel az előnnyel utazik az október 23-i, párizsi visszavágóra.

A Budaörs az NB I ötödik fordulójában a még hibátlan Dunaújvárosi Kohász KA otthonába látogatott, ahol Mihály Attila csapata már a félidőben nyolcgólos, 18–10-es hátrányban volt, végül 40–22-re kapott ki. A vendégeknél debütált az új szerzemény, Maláti Dóra, akivel nemrég 1+2 éves megállapodást kötött a klub.

„Gratulálunk a hazaiaknak, ma ennyi volt közte! Nem csak az ellenfelünkhöz, a saját tudásunkhoz képest is alulteljesítettünk ezúttal. Eddig az volt az erősségünk, hogy csapatszinten masszívan oldottuk meg a feladatokat, a mai játékunk viszont döcögős és kicsit hektikus volt. Örülök neki, hogy nem egy számunkra fontosabb, sorsdöntő mérkőzésen játszottunk ilyen indiszponáltan. Nem tudtuk megoldani, amit előre elterveztünk, az Újváros pedig kőkeményen kihasználta a hibáinkat. Mindenképpen hasznos tapasztalat volt, de most már a szerdai kupameccsre kell koncentrálnunk.“ – idézi a vezetőedzőt a csapat hivatalos oldala, a budaorsikezilabda.hu.

DKKA–BUDAÖRS 40–22 (18–10)
Dunaújváros, 600 
néző. Vezette: Buza, Cseszregi
DKKA: Oguntoye – AZARI 5, Kovács Anna 4 (2), SZALAI B. 5, Cifra, MICIJEVICS 8, Rácz-Vincze 1. Csere: Csapó (kapus), Takács D., Termány 4, KLUJBER 8 (3), Hornyák B. 1, Nick, MOLNÁR B. 3, Grosch 1, Gindeli. Edző: Zdravko Zovko
BUDAÖRS: Andrási – Földes K. 6 (5), Hornyák Á. 3, Szabadfi, Zsigmond, PÁLOS-BOGNÁR 5, Mézes 1. Csere: Schneck, Györkös (kapusok), Ivanics, Ertl 2, Kiskartali 3, Maláti 1, Hatala 1.Edző: Mihály Attila
Az eredmény alakulása. 8. perc: 6–1. 14. p.: 10–2. 41. p.: 25–15. 56. p.: 35–20
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/5

 

Az ÉRD utánpótlás gárdái közül a juniorok 16–13-as félidő után 37–24-re, az ifik 18–12-es szünet után 36–24-re kaptak ki idegenben a DVSC-TVP korosztályos gárdáitól.

A Budapesti Felnőtt Bajnokságban szereplő ÉRD II az ÁMK Sportcsarnokban megszerezte harmadik győzelmét, miután nyolc játékossal 35–23-ra győzte le a Hort SE második gárdáját. Az érdiektől Bartha Réka Dorottya tíz, Oláhné Balog Tünde és Fedor Judit hat-hat, Kubinszkiné Hegedüs Mariann öt, Szabó Éva és Őri Cecília négy-négy gólt szerzett.

A Kovács László régió B csoportjában, az U13-as korosztályban az ÉRD egyszerre két gárdát is szerepeltet, a 2003-as és a 2004-es csapatokat. A Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezett harmadik körben a 2004-esek előbb 26–9-re kikaptak a Budakalászi SC-től, majd a Pilisvörösvári KSK-t 17–13-ra győzték le. A 2003-asoknak nem jelentett akadályt egyik ellenfél sem, a Pilisvörösvárt 29–6-ra, a Szentendrei NKE-t 41–6-ra múlták felül.

 

A férfi kézilabdázóknál a Treff 07 SE U14-es csapata két győzelmet könyvelt el a Kovács László régió B csoportjában. Az érdiek az első meccsen a szünetben még csak egy góllal, 12–11-re vezettek a Budakalászi SC ellen, ám a fordulás után nem kegyelmeztek ellenfelüknek és 31–20-ra győztek. A gödöllői játéknap másik mérkőzésén a Budaörs KC-t sem kímélték Firnicz József tanítványai, akik 12–3-as félidei vezetés után 24–12-re nyertek.
„Vidám hangulatban és bizakodóan indult útnak csapatunk és a mindig lelkes szülői gárda. Első alkalommal mutatkozott be bajnoki mérkőzésen Eigner Marcell, aki azonnal belekóstolhatott a győzelem soha el nem feledhető ízébe. Mindkét mérkőzésen erőtől duzzadó, okos, taktikus játékkal szereztünk nagyarányú, megérdemelt győzelmet. Ki kell emelni Boda Bence kiváló teljesítményét, Kovács Marci és Kállai Kende jóütemű védéseit, Várhalmi Botond támadásban és védekezésben is mutatott megbízható munkáját. Hauslinger Attila lendületes, gólratörő játékával, Somogyi Beni sérülése utáni kiváló teljesítményével járult hozzá a CSAPAT kiemelkedő eredményeihez” – olvasható a Treff honlapján.

A felnőtt férficsapatok közül a százhalombattaiak összességében nem panaszkodhatnak. Az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Százhalombattai KE a 6. fordulóban az utolsó előtti helyen álló Veszprém KKFT Felsőörs együttesét fogadta és 14–9-es félidő után 24–21-re győzte le. Az SZKE hat meccs után öt győzelemmel és egy vereséggel negyedik helyen áll – rosszabb gólkülönbsége miatt, de azonos pontszámmal, mint az előtte álló második Tatai AC és harmadik PLER-Budapest.

A Pest megyei I. osztály A csoportjában érdekelt Százhalombattai TC viszont még nem talált magára, a 4. fordulóban az SZTC negyedik győzelmét szenvedte el, miután a VS Dunakeszi vendégeként kapott ki 37–23-ra.

A megyei bajnokság B csoportjában szereplő Százhalombattai DKSK viszont négy meccs után negyedik és csak két pontra van az éllovas Budai Farkasoktól. Az SZDKSK legutóbb a Szigetszentmiklósi KSK II-t verte 16–11-es félidő után 33–29-re.

Fotó: Budaörs Handball facebook oldala

Címkék