Az őszi közlekedés veszélyei

Fokozott körültekintésre és óvatosságra inti a rendőrség az autósokat. Az őszi időszakban ugyanis a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok okozzák, ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét és természetesen saját magát, ezekre a körülményekre.

Hasonló tartalmaink:

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. De a járművek őszi-téli felkészítése már most időszerű – hívta fel a figyelmet Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Majd hozzátette, hogy a járműveket ajánlatos már most alaposan átvizsgáltatni, amely kiterjed minden biztonsági berendezésre és tartozékra. Elengedhetetlen az akkumulátor, a világítás, a gumiabroncsok és a fékrendszer ellenőrzése. Az őszi-téli közlekedés elengedhetetlen kelléke a jól működő ablaktörlő és a megfelelő ablakmosó-folyadék vagy a páramentesítő folyadék – hangsúlyozta az osztályvezető.

Az őszi-téli időszakban hamarabb sötétedik és a reggeli órákban később világosodik, ezért a látási viszonyok is megváltoznak. Ebben az időszakban fontos, hogy a gyalogosokra is fokozottabban kell figyelniük az autósoknak.

Az osztályvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy ebben az évszakban nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Ősszel még sokan közlekednek kerékpárral is, nekik is körültekintően kell részt venni a forgalomban.

A kezdő járművezetőknek, és azoknak, akik a tavaszi-nyári hónapokban tanultak vezetni érdemes gyakorolni egy kicsit forgalommentes úton – hangsúlyozta Kürti István.

Címkék