Az Igazságügyi Centrum és az óvodafejlesztés volt napirenden

A közgyűlés rendkívüli ülés keretében az Igazságügyi Centrum megvalósításához szükséges adásvételről döntött, valamint óvodafejlesztésekre benyújtott pályázathoz szükséges döntések meghozataláról tárgyalt Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése október 18-án.

Hasonló tartalmaink:

Az első napirendi pontban a bíróság és ügyészség megvalósításához kapcsolódóan már korábban döntött a közgyűlés négy ingatlan megvásárlásáról, melyből három sikeresen megvalósult, a negyedik ügyében (Ellenőr utca 2.) viszont kisajátítási eljárás kezdődött. Az eljáró hatóság egy egyeztető eljárás keretében az önkormányzat és a tulajdonos részvételével sikeresen megállapodott. A kisajátítási eljárás ezáltal lezárult és az adásvételi szerződés megkötésének nincs akadálya.

A második napirendi pontban a már benyújtott VEKOP (Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program) pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára került sor. A képviselőtestület támogatta a javaslatot, mely óvodák és bölcsődék építésére és felújítására irányul. A 800 millió Forint pályázati pénzből a Fácán-közi és a Tárnoki úti óvoda felújítása, a Búvár és a Burkoló utca között új óvoda építése, valamint KEHOP (Környezeti Energia-Hatékonysági Operatív Program) forrással kiegészítve a Béke téri óvoda kerülne felújítására

Címkék