Egy nap, tizennyolc meccs

Mozgalmas hétvége, pontosabban inkább szombat elé néznek a térség labdarúgócsapatai, hiszen az október 23-i ünnep miatt a sportesemények nagy részét október 22-én rendezik, így szombaton a térség öt felnőtt férfi, három női és tíz utánpótlás gárdája is pályára lép.

Hasonló tartalmaink:

Az október 23-i ünnep alaposan átrendezte a labdarúgó csapatok hétvégéjét. A Merkantil Bank Liga NB II-ben rendszerint vasárnap játsszák a mérkőzéseket, ám az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója átírta a megszokott lebonyolítást. A 14. fordulóban a Budaörs a Ceglédi VSE otthonába látogat 14.30-tól. Ez pedig hatpontos rangadónak ígérkezik, hiszen a Pest megyei gárdák közül a Ceglédi VSE 18. helyen áll tizenegy ponttal, míg Miskei Attila csapata tizenhárom ponttal a 17. a másodosztályban.

Az NB III Nyugati csoportjának fordulójában annyi változott, hogy az élvonalban szereplő gárdák második együttesei is szombaton játszanak, így nem lehet visszajátszás az első csapatból. Bár ez a térség két csapatát épp nem érinti az ellenfelek szempontjából, hiszen az Érdi VSE a Hévíz SK-t fogadja 14.30-tól az Ercsi úti Sporttelepen, ahol Limperger Zsolték listavezetőként begyűjthetik tizenegyedik győzelmüket a 15. helyen álló zalai csapattal szemben.

A Diósdra nem vár könnyű feladat, hiszen Nahóczky Attiláék a dobogó legalsó fokán elhelyezkedő ETO FC Győr otthonában lépnek pályára 17 órakor.

A Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK-ra nem vár könnyű feladat a 11. fordulóban, hisz Gálvölgyi István csapata az éllovas Vecsés FC-t fogadja. Az SZLK legutóbb szeptember 4-én győzött, azóta hat meccsen két döntetlent és négy vereséget könyvelt el.

A Pest megyei másodosztály déli csoportjában a Törökbálinti TC tovább folytathatja hibátlan szériáját, miután Lipők András csapata tíz meccs után tíz győzelemmel áll a tabella élén, ezúttal pedig a tizenegyedik körben a Ráckeve VAFC ellen hazai meccsen tarthatják meg makulátlan mérlegüket.

A Pest megyei harmadosztályban (így a délnyugati csoportban) nem rendeznek fordulót, így sem az Érdi VSE II, sem a Diósdi TC, sem a Tárnok KSK, sem a Sóskút SKE, sem pedig a Dunafüred-Százhalombatta nem lép pályára.

A Pest megyei női bajnokság nyugati csoportjának hatodik fordulójában az Érdi VSE a Vác-Deákvár SE-t fogadja szombaton délelőtt 10 órakor, akkor, amikor a Tárnok KSK a Gödi SE-vel játszik hazai környezetben. A Törökbálinti LASE a KDSE-Váci Reménység pályáján játszik 15 órától.

Az utánpótlásban is lesz mozgás. Az U19-es és U17-es bajnokságban az NB III középnyugati csoportjának 9. fordulójában az Érdi VSE a Martonvásári Mustang otthonában, a Diósd pedig a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vendégeként lép pályára. A Százhalombattai VUK SE a kilencedik fordulóbeli mérkőzését október 25-én, kedden játssza a Csepel FC SE otthonában.

Az U15-ös és U14-es gárdák közül az NB II középnyugati csoportjában az Érdi VSE a Duanújváros PASE vendégeként lép pályára, a Diósd a Szigetszentmiklóst, a Törökbálint a Budafoki LC-t látja vendégül.

Program, 10.22., szombat:
Merkantil Bank Liga, NB II, 14. forduló
14.30:
Ceglédi VSE–Budaörs

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
14.30:
Érdi VSE–Hévíz SK; 17.00: ETO FC Győr–Diósd

Pest megyei I. osztály, 11. forduló
13.30:
Százhalombattai LK–Vecsési FC

Pest megyei II. osztály, 11. forduló
13.30:
Törökbálinti TC–Ráckeve VAFC

Pest megyei női bajnokság, nyugati csoport, 6. forduló
10.00:
Érdi VSE–Vác-Deákvár SE; Tárnok KSK–Gödi SE; 15.00: KDSE-Váci Reménység–Törökbálinti LASE

U19, NB III, Középnyugati csoport, 9. forduló
10.00:
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Diósd; 12.00: Martonvásár Mustang–Érdi VSE

U17, NB III, Középnyugati csoport, 9. forduló
10.00:
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Diósd; 12.00: Martonvásár Mustang–Érdi VSE

U15, NB II, Középnyugati csoport, 9. forduló
9.00:
Törökbálinti TC–Budafoki LC; 10.00: Dunaújváros PASE–Érdi VSE; 12.00: Diósd–Szigetszentmiklós

U14, NB II, Középnyugati csoport, 9. forduló
10.00:
Diósd–Szigetszentmiklós; 11.00: Törökbálinti TC–Budafoki LC; 12.00: Dunaújváros PASE–Érdi VSE

Címkék