Magyar párbaj a csoportkörért

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában kisorsolták az EHF-Kupa harmadik, utolsó selejtezőkörének sorsolását, melynek továbbjutói a csoportkörben lesznek érdekeltek.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD a francia Issy Paris elleni kettős győzelemmel kvalifikálta magát az utolsó selejtezőkörbe, ahol az utolsó előtti párosításnak húzták ki és a Dunaújvárosi Kohász KA-t kapta ellenfélnek, amely a tavalyi EHF-Kupa győzelem után csak most csatlakozik a nemzetközi sorozatba.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el, melynek első mérkőzéseit november 12-én vagy 13-án, a visszavágóit pedig egy héttel később, november 19-én vagy 20-án rendezik. Az első mérkőzésen az ÉRD lesz otthon. A selejtezők tizenkét továbbjutója mellé a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik helyezettjei is az EHF-Kupa csoportkörébe jutnak, azaz a tizenhat csapatot majd négy darab négyes csoportra osztják. A csoportmérkőzések hat fordulójára 2017. január 7. és február 12. között kerül sor.

A selejtezőkör miatt módosulni fog az ÉRD Békéscsaba elleni idegenbeli (november 11., péntek) és a Budaörs elleni hazai (november 19., szombat) mérkőzéseinek időpontja.

Az EHF-Kupa küzdelmekbe a harmadik körben csatlakozott nyolc együttes a második fordulóból továbbjutó tizenhathoz: Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Podravka Vegeta (horvát), Team Tvis Holstebro (dán), Super Amara Bera Bera (spanyol), Dunaújvárosi Kohász KA (magyar), Indeco Conversano (olasz), MKS Selgros Lublin (lengyel), Ankara Yenimahalle BSK (török).

A Magyar Kézilabda Szövetségben is sorsolnak október 25-én, méghozzá a Magyar Kupa harmadik körét. Amint megtörtént a sorsolás, frissítjük cikkünket!

Frissítés!

A Magyar Kézilabda Szövetség is kisorsolta a Magyar Kupa párosításait a legjobb nyolc közé jutásért. Ebben a körben csatlakozott be a küzdelmekbe az ÉRD és a DVSC-TVP, amelyek a tavalyi bajnoki eredmény miatt kezdik meg a kört. A harmadik fordulóban a sorsolás még területi alapon működik, így az ÉRD a Budaörsöt kapta meg, de a pályaválasztó Mihály Attila csapata lesz. A forduló hivatalos játéknapja november 2., azaz jövő szerda.

A mostani tizenhat csapatból csupán kettő jut be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is becsatlakozik a sorozatba. Az MK-négyes döntő sorsolása nem irányított.

Az EHF-Kupa harmadik, utolsó selejtezőkörének párosítása
ÉRD–Dunaújvárosi KKA

Ankara Yenimahalle BSK (török)–Tus Metzingen (német)
Hypo Niederösterreich (osztrák)–Kuban (orosz)
Handball Club Lada (orosz)–Viborg HK (dán)
SERCODAK Dalfsen (holland)–Nantes Loires Atlantique HB (francia)
Team Tvis Holstebro (dán)–VfL Oldenburg (német)
IUVENTA Michalovce (szlovák)–Alba Fehérvár KC
Randers HK (dán)–MKS Selgros Lublin (lengyel)
Indeco Conversano (olasz)–NHF-Nyköbing Falster Handboldklub (dán)
H.C. Dunarea Braila (román)–Byasen Handball Elite (norvég)
HC Podravka Vegeta (horvát)–SG BBM Bietingheim (német)
Super Amara Bera Bera (spanyol)–Brest Bretagne Handball (francia)

 

1. kalap:
Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Podravka Vegeta (horvát), Viborg HK (dán), Team Tvis Holstebro (dán), Super Amara Bera Bera (spanyol), Dunaújvárosi Kohász KA (magyar), Indeco Conversano (olasz), SERCODAK Dalfsen (holland), MKS Selgros Lublin (lengyel), H.C. Dunarea Braila (román), Iuventa Michalovce (szlovák), Ankara Yenimahalle BSK (török)

2. kalap:
NHF-Nyköbing Falster Handboldklub (dán), Randers HK (dán), Brest Bretagne Handball (francia), Nantes Loires Atlantique HB (francia), SG BBM Bietingheim (német), Tus Metzingen (német), VfL Oldenburg (német), ÉRD (magyar) Alba Fehérvár KC (magyar), Byasen Handball Elite (norvég), Handball Club Lada (orosz), Kuban (orosz)

 

A Magyar Kupa harmadik körének párosításai
Budaörs–ÉRD

Kecskeméti NKSE–MTK Budapest
Dunaújvárosi KKA–Ipress Center-Vác
Vasas SC–Mosonmagyaróvári KC SE
Szekszárdi FGKC–NEKA
Alba Fehérvár KC–Siófok KC
Szeged KKSE–Kisvárda Master Good SE
EUbility Group Békéscsabai ENKSE–DVSC-TVP
A forduló hivatalos játéknapja: 2016. november 2.

Címkék