Temetői információk

Halottak napjához közeledve módosul a nyitvatartási rend az érdi temetőben. Azokat, akik egy éve nem látogattak ki szeretteik sírjához, több változtatás fogadja majd.

Hasonló tartalmaink:

Az Ercsi út melletti temetőben több mint tizenkétezer sírhely van; ezek közül mintegy tízezret rendszeresen gondoznak. A legtöbben, ha máskor nem is, halottak napján kilátogatnak elhunyt szeretteik sírjához, így az előttünk álló hosszú hétvégén nagy forgalomra számít a temető. Ezekben a napokban polgárőrök, rendőrök és közterület-felügyelők vigyáznak a biztonságra, és ők irányítják a forgalmat is a létesítményben és környékén.

Változik a nyitvatartás is: október 29-étől november 1-jéig az Ercsi úti temető reggel 8-tól este 8 óráig tart nyitva. Ebben a négy napban nemcsak a sírkert látogatható tizenkét órán keresztül, hanem a gondnoki iroda is. Amellett, hogy a munkatársak felvilágosítással szolgálnak egy-egy sír helyét, illetve a bérlet lejártát illetően, a hosszabbításra is lesz mód. A temetői szolgáltatásokért bankkártyával is fizethetnek a látogatók.

Aki gépkocsival érkezik, az jobb, ha tudja: a temető területére kizárólag a mozgáskorlátozottak hajthatnak be a négynapos ünnepen, az ezt igazoló okmány felmutatásával – hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Grabovszky Ildikó, az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény (ÉKFI) temetői és piac részlegének vezetője, hozzátéve: az autósok csak a Júlia utca felől, az új sorompón keresztül juthatnak be, amit este nyolckor lezárnak, így ezt követően a temetőből kihajtani már nem lehet.

A behajtás szigorítása egyébként a lakosság érdekét, illetve a temető rendjének megőrzését szolgálja: bent nincsenek megfelelő parkolóhelyek, a szűk közökben, utakon nehézkes a haladás, parkolás, az autók zavarták a temetési szertartásokat, és az is gyakori volt, hogy autóval a temető területére hordták a szemetet, vagy éppen kifelé vittek eltulajdonított koszorúkat, virágokat, sírvázákat. (Ennek elkerülése végett a portás ellenőrizheti a kihajtó autók csomagtartóját.)

Aki autóval érkezik ezekben a napokban a temetőbe, csak az Ercsi úti parkolót használhatja, vagy a sportpálya mellett tudja leállítani az autóját, ugyanis a Júlia utcában nemrég kialakított új parkoló ezekben a napokban zárva lesz. Ennek oka, hogy a szűk utcában jelentősen feltorlódna a forgalom.

Aki régóta nem fordult meg az Ercsi úton, észreveheti, hogy nem csak a behajtási rend változott, hanem a park is: az ÉKFI munkatársai nemrég huszonöt platánt ültettek el, és ötven tuját cseréltek ki a sírkertben. Az Ercsi úti, gyalogosoknak használható kaput is újra cserélték: fekete kovácsoltvas kerítés őrzi a halottak álmát.

FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉT AZ ÉRDI TEMETŐ KÖRNYÉKÉN

 

LEZÁRTÁK A TEMETŐNÉL A JOLÁN KÖZT

Lakás- és temetőtüzek november első napjaiban

A HOSSZÚ HÉTVÉGÉHEZ ÉS AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁSHOZ IGAZODIK A VASÚTI FORGALOM

VOLÁN-MENETREND A NÉGYNAPOS ÜNNEPEN

Címkék