Emlékezés gyertyafényben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékeztek péntek este Érden az 56-os emlékműnél, majd verssel és néma főhajtással, egy-egy mécses meggyújtásával tisztelegtek azok emléke előtt, akik az életüket áldozták a szabad Magyarországért.

Hasonló tartalmaink:

November 4-én emlékező gyertyagyújtással köszöntötték a még közöttünk élő ’56-os hősöket, majd verssel és néma főhajtással, valamint mécsesek meggyújtásával tisztelegtek azok emléke előtt, akik az életüket áldozták a szabad Magyarországért.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az Emlékbizottság elnöke a Nemzeti Gyásznap alkalmából a következő felhívást tette: „November 4-én, az ’56-os forradalom leverésének 60. évfordulóján már nemcsak a hősök, az áldozatok előtt is tisztelgünk. Az 1956-os Emlékbizottság mindenkit arra kér, hogy pénteken gyújtson gyertyát a mártírok emlékére.” … „A gyertyagyújtás szimbolizálhatja, hogy miközben rengeteg dologban vitatkozunk Magyarországon, van, amiben mindannyian egyetértünk. Kell, hogy legyenek közös pontok, és a Magyarország szabadságáért küzdő, azért életüket áldozó hősök, áldozatok előtti tiszteletadásban pártállástól, vallástól és kortól függetlenül találkozhatnak és megélhetik összetartozásukat az emberek.”

Címkék