Továbbmenni és javítani

Összesen huszonhárom mérkőzést vívnak a térség labdarúgócsapatai a hétvégén, ahol többen tovább menetelhetnek, míg több gárda előtt ott a javítás lehetősége.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Budaörsnél még nem sikerült megtalálni az új vezetőedzőt, de egyes hírek arról szóltak, hogy a nemrég Nyíregyházáról távozó Mátyus János veheti át a csapatot, amelyet jelenleg a kapusedző, Márkus Tibor és az asszisztens edző, Kovács László irányít. A Budaörsre nem vár könnyű meccs, hiszen a tabella tizennyolcadik helyén álló gárda Csákváron látja vendégül a tizenötödik pozíciót elfoglaló újoncot, a HR-Rent Kozármislenyt.

Merkantil Bank Liga NB II, 16. forduló
11.06., 13.30:
Budaörs–HR-Rent Kozármisleny

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE-re és a Diósdra sem vár könnyű feladat, de megoldhatatlan sem. Limperger Zsolt éllovas együttese a középmezőnybe tartozó és igencsak hullámzó teljesítményt nyújtó III. kerületi TVE-t fogadja, amely elmúlt öt meccsén sorrendben egy döntetlent, két vereséget és két győzelmet tud felmutatni.

A Nahóczky Attila vezette Diósdra némileg nehezebb feladat vár. A tizennegyedik helyen álló együttes a nyolcadik Csepel FC-hez látogat, de a hat helynyi különbség nem sok, hiszen a két csapatot épp hat pont választja el egymástól. Ám úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak nem kifejezetten jó teljesítménye után elkapták a fonalat a diósdiak, akik elmúlt három meccsükből kettőt megnyertek.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
11.05., 13.30:
Érdi VSE–III. kerületi TVE; Csepel FC–Diósd

Most lehet javítani! Két hónap és két nap után nyerhet újra mérkőzést a Pest megyei elsőosztályban szereplő Százhalombattai LK, amely elmúlt nyolc meccsén csupán két pontot szerzett, ezzel pedig a még nem kieső, tizennegyedik helyen áll, de Gálvölgyi István csapata ezúttal a sereghajtó Tápiószecső FC-t látja vendégül, amely ellen jó győzelmi esélyei vannak az SZLK-nak.

Pest megyei I. osztály, 13. forduló
11.06., 13.30:
Százhalombattai LK–Tápiószecső FC

Tovább! Meglesz a tizenkettedik? Legutóbb az Örkény SE elleni hazai döntetlennel megtört a Törökbálinti TC hibátlan szériája a Pest megyei másodosztály déli csoportjában, de Lipők Andrásék megszerezhetik tizenkettedik győzelmüket, miután az éllovas a tabellán kilencedik helyen álló Taksony SE második csapata ellen lép pályára idegenben.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 13. forduló
11.05., 13.30:
Taksony SE II–Törökbálinti TC

Rangadó! Ezúttal is akad egy szabadnapos a térség csapatai közül a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában, de ettől függetlenül így sem maradunk rangadó nélkül. Kérdés, hogy a két második (az egyik elölről, a másik hátulról) összecsapását mennyire lehet rangadónak nevezni, hiszen a tényleges második Tárnok KSK a tizenhárom csapatos bajnokság tizenkettedik helyén álló Dunafüred-Százhalombattát fogadja, amelynek legalább nincsenek kiesési gondjai, hiszen nincs hova kiesni…

Emellett az Érdi VSE második csapatára sem vár könnyű találkozó, hiszen Molnár László csapata az ötödik, míg a harmadik helyet elfoglaló Délegyháza KSE-t látják vendégül, így pikáns csata várható az Ercsi úton.

A bajnokság harmadik – térségi érdekeltségű – mérkőzésén a Sóskút SKE a Kiskunlacháza SE otthonában szerepel.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 10. forduló
11.05., 13.30:
Tárnok KSK–Dunafüred-Százhalombatta; Kiskunlacháza SE–Sóskút SKE; 11.06., 13.30: Érdi VSE II–Délegyháza KSE (A Diósdi TC szabadnapos)

A Pest megyei női bajnokság nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában két derbit rendeznek, legalábbis a tabella állása alapján jó mérkőzésekre van kilátás, hiszen a harmadik helyezett Törökbálinti LASE az éllovas Halásztelek FC-t fogadja, amelyet legutóbb az a Tárnok KSK győzött le idegenben 3–1-re, amely így a második helyre jött fel, de a TKSK-nak sem lesz egyszerű dolga, hiszen a negyedik helyen álló Vác-Deákvár SE otthonában lép pályára. Az Érdi VSE a legutóbbi, Ócsa VSE elleni pontszerzés után pedig a KDSE-Váci Reménységnél tesz meg mindent az újabb pontszerzésért.

Pest megyei női bajnokság, nyugati csoport, 8. forduló
11.05., 10.00:
Törökbálinti LASE–Halásztelek FC; 11.06., 10.00: Vác-Deákvár SE–Tárnok KSK; 12.00: KDSE-Váci Reménység–Érdi VSE

Az utánpótlásgárdák közül az U19-es és U17-es bajnokságban, az NB III Középnyugati csoportjának 11. fordulójában a Diósd a Csepel FC SE, az Érdi VSE a Dunaharaszti MTK otthonában lép pályára, míg a Százhalombattai VUK SE a Budai FC-Tabáni Spartacust fogadja.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 11. forduló
11.05., 9.00:
Csepel FC SE–Diósd; 12.00: Dunaharaszti MTK–Érdi VSE; Százhalombattai VUK SE–Budai FC-Tabáni Spartacus

U17, NB III, Középnyugati csoport, 11. forduló
11.05., 10.00:
Dunaharaszti MTK–Érdi VSE; Százhalombattai VUK SE–Budai FC-Tabáni Spartacus; 11.00: Csepel FC SE–Diósd

Az U15-ös és U14-es NB II-es bajnokságban az Érdi VSE szabadnapos, míg a Budaörs a Siófoki Bányász SE-t, a Diósd a Kelen SC-t, a Törökbálint pedig az Alba Kölyök Maroshegyet fogadja.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 11. forduló
11.05., 12.00:
Budaörs–Siófoki Bányász SE; 11.06., 10.00: Diósd–Kelen SC; 12.00: Törökbálint–Alba Kölyök Maroshegy (Az Érdi VSE szabadnapos)

U14, NB II, Középnyugati csoport, 11. forduló
11.05., 10.00:
Budaörs–Siófoki Bányász SE; 11.06., 10.00: Törökbálint–Alba Kölyök Maroshegy; 12.00: Diósd–Kelen SC (Az Érdi VSE szabadnapos)

Fotó: Balogh István

Címkék