Bevezették az e-vonatjegyet

Nincs szükség többé nyomtatóra a vasúti menetjegyek elektronikus megváltásához. Bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon is bemutathatjuk azokat – tájékoztatott a MÁV.

Hasonló tartalmaink:

A feláras vonatokon már korábban is lehetett utazni mobilkészüléken tárolt és azon megnyitható jeggyel, de az utasok kérését figyelembe véve a MÁV-START minden belföldi vonatra kiterjesztette a lehetőséget. Az ellenőrzés során a vasúttársaság elektronikus jegyváltási felületén megváltott pdf fájlt kell megnyitni és bemutatni a kalauznak. a A QR-kódot legalább 160×160 képpont méretben kell megjeleníteni. A jegy QR kódja tárolja a jegy összes adatát, a jegy ellenőrzése ennek beolvasásával történik. Nemcsak személy-, hanem kutya- és kerékpárjegyet is válthatunk ezen a módon.

Az utasok továbbra is választhatják, hogy A4-es méretű fehér papírra, méretváltoztatás nélkül, jó minőségben nyomtatják ki az online rendelt vonatjegyet, de ez nem környezetkímélő megoldás – figyelmeztet a vasúttársaság. Mivel a MÁV a fejlesztéssel a papírmentes jegyváltást szeretné népszerűsíteni, az e-vonatjegyek három százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Az e-vonatjegyről bővebb információ a MÁV-csoport honlapján a belföldi utazás/jegyértékesítés menüpontban (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/e-vonatjegy) vagy a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán kapható. (Fotó: mavcsoport.hu)

 

Címkék