Másodperceken múlt az életük

A 45 éves édesanya lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia a szerda esti gépkocsitűz során Százhalombattán. A városunkban dolgozó és Ercsiben élő Nagy Zsuzsának csak annyi ideje volt, hogy kikapkodja a hátsó ülésről a holmikat, már robbant az autó.

Hasonló tartalmaink:

A nő táncfoglalkozáson levő kislányáért érkezett a rendezvényközpont előtti parkolóba, amikor mellette ülő másik lánya arra panaszkodott, hogy kellemetlen szagot érez. Az asszony a következő pillanatban már észrevette a szélvédőnél beáramló füstöt, lelassított, megállt, majd szólt a lányának, hogy ugorjon ki a kocsiból. Ekkorra már lángolt az autó eleje, majd néhány másodperccel azután, hogy kiszálltak és a holmijukat is kiszedte, két robbanás történt.
Zsuzsa elmondta, hogy a balesetet egy zárlatos kábel okozta. A meghibásodásnak semmi előjele nem volt, és megelőzni sem lehetett volna.
Hálás a sorsnak, hogy az ijedségen kívül semmi bajuk nem lett a 13 éves lányával. Örül, hogy nem veszítette el a fejét és nem is akar arra gondolni, mi történt volna, ha csak néhány perccel később keletkezik a tűz, amikor már mind a két gyereke mellette van, és a forgalomban haladnak.
A tíz évesnél idősebb autóra nem tudtak cascot kötni, kötelező biztosításuk viszont várhatóan fedezni fogja azt a kárt, amely a többi, közelben parkoló kocsiban keletkezett.
A balesetet szenvedett anyuka kiemelte, bár sokan rosszindulatúan véleményezték a velük történteket, sosem gondolta volna, hogy ilyen sok segítőkész, jószívű ember is létezik. Többen ugyanis azonnal a segítségükre siettek, poroltókat hoztak, oltották a járművet, tűzoltókat, mentőt hívtak, egy nő pedig mindaddig mellettük maradt és támogatta, segítette őket, amíg megérkezett a helyszínre Zsuzsa párja.
(forrás: Hírtükör.hu)
Címkék