Bárány Péter a Zenei klubban

Egy különleges hangú előadó volt a vendége a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Zenei Klubjának legutóbbi rendezvényén. Bárány Péter, operaénekes nemcsak önmagáról és különleges énekhangjáról mesélt az érdeklődőknek, hanem énekművészi virtuozitását is bemutatta az esten.

Hasonló tartalmaink:

Bárány Péter hivatását tekintve vonós, pengetős hangszerkészítő, de volt jógaoktató is, míg manapság immár thai masszőrként próbálkozik. Mint mondja, ebből is látszik, hogy noha különleges hanggal áldotta meg a Teremtő, jelenleg Magyarországon erre nincs akkora igény, hogy hivatásos kontratenorként keresse a kenyérre valót.

Ettől függetlenül nem titkolta, életének szerves része a zene és az éneklés, amely szenvedély már gyermekkorában kialakult és mint fogalmazott, valószínűleg haláláig meg is marad.

Bárány Péter énekesként rendszeresen kap felkéréseket, amelyeket szívesen el is fogad, de tudja, hogy az általa művelt zene, egy egyre szűkebb közönséget tud csak megszólítani.

Ha pillanatnyilag szűkebb is a mozgástér egy kontratenor hangfajban mozgó klasszikus énekes számára, valaha a zenei világ legünnepeltebb sztárjai voltak azok a férfiak, akik mondhatni női hangmagasságokban tudtak énekelni. Azonban ennek megvolt az ára, hiszen az ilyen típusú kórusművek és operák előadásához jobbára a kasztráláson át vezetett az út.

Címkék