Debütáltak a szuperminik

Életük első versenyén léptek pályára a Delta RSE Érd 2006. január 1. után született fiú röplabdázói. A szupermini tornán két csapatot is indított az egyesület.

Hasonló tartalmaink:

Csupán szeptemberben kezdtek el ismerkedni a röplabdázással azok a gyerekek, akik a főváros XVI. kerületében vettek részt egy megméretésen, a hétvégén. A minden tekintetben újonc Delta RSE Érd B csapata délután lépett pályára és ötödik helyen zárt.
A Budapesti Röplabda Szövetség által rendezett Budapest-bajnokság 2. fordulójának délelőttjén a Delta RSE Érd A jelű gárdája volt érdekelt. Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai végül hatodik helyen végeztek.

„Mindkét csapat tagjairól el kell mondani, hogy nagyon kezdők. A B gárda szeptemberben, az A a tavalyi szezonban kezdett el foglalkozni ezzel a sportággal. Náluk az eredmény nem igazán fontos. A hangsúly inkább azon van, hogy éles helyzetben is tudják gyakorolni az edzéseken tanult alap technikákat, mint például a nyitásokat vagy az érintéseket. Ennek a célnak pedig tökéletesen megfelelt a mostani torna.” – nyilatkozta Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy a serdülő korosztályú lányok Tatabányán, a mini fiúk pedig Dunaújvárosban játszottak az elmúlt hétvégén. Előbbiek felemásan teljesítettek a Szalayné Sebők Éva Országos Serdülő Bajnokság középszakaszának 1. tornáján. A hazai Tatabányától ugyan kikaptak 3:0-ra, viszont az újpalotaiak ellen ugyanilyen arányban győztek. Az országos mini bajnokság dunaújvárosi kvalifikációs tornáján a Dág és a Kecskemét ellen 3:0-ra kikapott a Delta fiúcsapata, a Szolnok ellen pedig 2:1-re nyert. A Tigrisek így saját csoportjukban harmadikként végeztek és az ötödik helyért küzdhettek a folytatásban. A helyosztón a Dunaferrt 2:0-ra sikerült legyőzniük.

Az első szettben megnehezítette a Fatum-Nyíregyháza dolgát, ám végül 3:0-s vereséget szenvedett a Budaörs NB I-es női röplabdacsapata.

Az ötödik fordulóban Ratimorszky Károlyék hazai környezetben játszottak a nyírségi csapat ellen. A hazaiak csak az első szettben voltak pariban a nyírségi riválissal, hiszen 25:22-re kaptak csak ki, ám a folytatásban nem sikerült szettet nyerni, a Budaörs pedig sima, 3:0-s vereséget szenvedett.

Női röplabda NB I, 5. forduló
Budaörs, 50
néző. Vezette: dr. Árpás, Mezei.
Budaörs–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–22, –12, –10)

Címkék