Három csapattal a döntőben

Az ÉRD Aréna adott otthont a Közép-Magyarországi Régió (Budapest, Pest megye, Heves megye) diákolimpiai grundbirkózó régiós bajnokság fináléjának. A döntőben első két helyen végző csapatok bejutottak a februárban, Veszprémben rendezett országos fináléba.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolából a lányok mind az egyes, mind a kettes korcsoportban döntőbe jutottak, míg a fiúk kettes korosztályban az érdiek ezüstéremmel mentek tovább.

A grundbirkózás a szumóval és birkózással alkot egyveleget, két méter átmérőjű körben küzdenek meg a felek egymással, de csak a kitolásért és emelésért jár pont, illetve azért, amikor egy fogásból menekülne az ellenfél.

Az előzetes tervek szerint 42 csapat mérte volna össze tudását az ÉRD Arénában, a Közép-Magyarországi Régió diákolimpiai grundbirkózó bajnokságán, ám végül csak tizenhét egység tudott eljönni. Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola lány csapatai mindkét korosztályban ellenfél nélkül lettek győztesek, így ők részt vehetnek a veszprémi döntőben.

A fiú kettes korcsoportban a résztvevő kilenc csapat közül a három csoportgyőztes körmérkőzéses rendszerben küzdött meg egymással a döntőben. A hétfős csapatok közül a budapesti Gyulai István Általános Iskola mind a második Batthyány-t, mind a harmadik helyen végző másik budapesti csapatot, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolát legyőzte, ám utóbbit az érdiek is megverték, így az első két helyezett jutott az országos bajnokság végső döntőjébe.

A fiú egyes korosztálynál a hat egységet két hármas csoportra osztották, melyből az elsők döntőztek, a másodikak a harmadik, a harmadikak az ötödik helyért vívtak osztályozót. Az érdieket az A-jelű trióban a Kazinczy legyőzte, így nekik a bronzmeccs maradt, a Gyulai innen is továbbjutott a másik hármasban, míg a batthyánysok az egriekkel vívtak meg. A döntőben itt is a Gyulai nyert, míg a harmadik helyet az érdiek szerezték meg.

Az érdiek a lányoknak köszönhetően két aranyéremmel zártak, míg a fiúk egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek.

Címkék