Történelmi meccs lesz!

Az Érdi VSE labdarúgó csapata története során soha nem találkozott NB I-es csapattal, ám szerdán ez is megtörténik, hiszen Limperger Zsolt együttese a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában a szombathelyi Swietelsky Haladást látja vendégül – írja az Érdi VSE klubhonlapja.

Hasonló tartalmaink:

A vendégek az NB I-ben 17 forduló elteltével ötödik helyen állnak a tabellán hét győzelemmel négy döntetlennel és hat vereséggel. Mészöly Géza csapata ugyan a hétvégén hazai pályáján, Sopronban 1–0-ra legyőzte a Debrecen együttesét, ám azt megelőzően háromszor kikaptak, egyszer döntetlent játszottak. A szombathelyiek vezetőedzője szinte biztosan nem számíthat elsőszámú kapusára, a válogatottságtól november elején visszavonuló legendára, Király Gáborra és a csapat második kapusára, Rózsa Dánielre sem, hiszen ő a DVSC elleni meccs előtti napon szenvedett sérülést. A hétvégén így a harmadik kapus, Gyurján Márton őrizte a vasiak kapuját.

A Haladás a hatodik fordulóban csatlakozott a Magyar Kupa küzdelmeihez, ahol először a Füzesgyarmati SK-t győzte le idegenben 2–0-ra, majd a hetedik körben a másodosztályú Vác FC sem jelentett akadályt, miután a Vas megyeiek 3–0-ra nyertek idegenben. Az Érdi VSE pedig a hatodik körben a megyei első osztályú Taksony SE-t verte idegenben 6–0-ra, majd a Budaörs ellen drámai mérkőzésen tizenegyesekkel jutottak tovább Kertész Ferencék.

Mészöly Géza nem bízta a véletlenre a dolgot és a felkészülés részeként a helyszínen tekintette meg az érdiek PAFC II elleni mérkőzését. Igaz, az a találkozó nem tükrözi Limperger Zsolt csapatának játékát, hiszen hazai környezetben is teljesen máshogy játszik a gárda, és ezúttal más arcát is mutatta.

Ezzel szemben kijelenthető, hogy nem az érdiek számítanak a mérkőzés esélyesének, hiszen a két csapat között óriási a különbség.

A PAFC II elleni mérkőzés után kérdeztük Limperger Zsoltot, hogy elképzelhető-e, hogy a srácok már egy kicsit a Haladás elleni meccsre koncentráltak-e. A vezetőedző leszögezte: nem így történt. „Nem is beszéltünk eddig a Haladásról. Attól függ ez a meccs és az, hogy milyen játékot fogunk játszani, hogy az ellenfél milyen kerettel érkezik. Ha az első kerettel, akkor más játékot próbálunk játszani. Ha csak ketten-hárman jönnek az első csapatból, akkor megint más a helyzet. Akkor derül ki, amikor látjuk a kezdő csapatot.” – fogalmazott Limperger Zsolt. „Ha a második csapat jön, akkor pariban tudunk velük lenni, legalábbis alaphelyzetben…” – jegyezte meg az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE-től valószínűleg kihagyja a mérkőzést a hétvégén lebetegedő Tárkányi Gergő.

Az Érdi VSE–Swietelsky Haladás találkozó Szilasi Szabolcs vezeti, segítői Mohos Milán és Aradi József lesznek. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a felek nem bírnak egymással a rendes játékidőben, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbításra kerül sor, ha itt sem születik döntés, akkor tizenegyespárbajban dől el a továbbjutás kérdése. A győztes bejut a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A kilencedik körben oda-visszavágós párharcok vannak, melyet – az MLSZ előzetes kiírása szerint – február 11-én és március elsején rendeznek.

Az Érdi VSE–Swietelsky Haladás Magyar Kupa mérkőzés november 30-án, szerdán 12 órakor kezdődik az Ercsi úti Sporttelepen. Az Érd TV-n a mérkőzés felvételről megtekinthető 2016. december 1-jén, csütörtökön 19.30-tól.

Magyar Kupa, 8. forduló, a legjobb 16 közé jutásért

11.30., 12.00, Ercsi úti Sporttelep: Érdi VSE–Swietelsky Haladás

Címkék