A Tárnoki úton fa dőlt az elektromos vezetékre

A törökbálinti hivatásos és a tárnoki önkéntes tűzoltók végzik a munkálatokat a Tárnoki úton, ahol az elektromos vezetékre dőlt egy húsz méter magas fa. 

Hasonló tartalmaink:


A műszaki mentést a törökbálinti hivatásos és a tárnoki önkéntes tűzoltók végzik – a rajok a vezetékszakasz áramtalanítása után megkezdik a veszélyessé vált növény eltávolítását. Érd több pontjáról is érkezett bejelentés a viharos szél okozta kártételekről, ezeket a tűzoltók folyamatosan felderítik és elvégzik a szükséges beavatkozásokat. (pest.katasztrofavedelem.hu)

Kidőlt egy villanyoszlop a XII. kerületben, a Budakeszi út kezdeti kivezető szakaszán. Az érintett vezetékszakasz áramtalanítását követően a fővárosi hivatásos tűzoltók kézi erővel és gépjárműfecskendő segítségével az oszlopot eltávolítják az úttestről – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Nagyméretű faág szakított le villanyvezetéket a XII. kerületi Diós árok felső szakaszán is. A rózsadombi önkéntes tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt, eltávolították a vezetéket, valamint a veszélyt jelentő növényi részeket.

A szél lehet a ludas abban is, hogy kora reggel pótlóbuszokat kellett beállítani Budapesten a 75-ös troli helyett a Puskás Ferenc Stadion és az Ötvenhatosok tere helyett, a 77-es troli helyett pedig a teljes vonalon. Az ok: áramellátási hiba – írják a BKK Facebook-oldalán.

Pótlóbuszokat rendeltek pénteken a Rákospalota-Újpest-Veresegyház-Vácrátót vonalszakaszra, mert a viharos erejű szél miatt a kora reggeli óráktól kezdve nincs vonalfeszültség a vasúti felsővezeték-rendszerben – közölte a Mávinform ügyeletese. Jelentős késések várhatók a veresegyházi elővárosi vonalon a reggeli forgalomban, miután a vonatok egyelőre nem közlekedhetnek a műszaki, áramellátási hiba miatt.

Gödön, a Tavasz utca közelében kigyulladt egy fa, a tüzet a leszakadt vasúti felsővezeték okozta. A váci hivatásos tűzoltók értesítették a vasúti szakembereket, akik kiszakaszolják az érintett vezetékrészt. A leszakadt vezeték miatt a Göd-Dunakeszi vonalszakaszon szünetel a vasúti közlekedés.

A heves szél adott már kora reggel munkát a Pest megyei tűzoltóknak is: Érdenegy húsz méter magas fa dőlt ki a Tárnoki úton, és ráesett a villanyvezetékre. A tűzoltók elkezdték a vezeték áramtalanítását, utána eltávolítják a fát. Érd több pontjáról is érkezett bejelentés a viharos szél okozta kártételekről, ezeket a tűzoltók folyamatosan felderítik és elvégzik a szükséges beavatkozásokat.

Maglódon ugyancsak kidőlt egy hatméteres fa a Lovassy utcában, a tűzoltók már dolgoznak rajta.

A viharos szél Csömörön a Major útnál szakította el a nagyfeszültségű elektromos vezetéket. A fővárosi hivatásos és a helyei önkéntes tűzoltók biztosítják a káreset helyszínét, egyben oda várják az áramszolgáltató szakemberét is.

Mint arról beszámoltunk, a heves szél miatt az ország teljes területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, Budapest területén (és több tucat más észak-magyarországi járásban) riasztást is érvényben tartanak.

hvg.hu, a fotó illusztráció

Címkék