Félezerszer vonultak a tűzoltók

Valamivel több, mint félezerszer, összesen 562 alkalommal vonultak az Érdi Hivatásos Tűzoltók eseményhez Érd és környékén. A vonulások száma jelentős csökkenést mutat 2015-höz képest, hiszen akkor több mint nyolcszáz alkalommal kellett helyszínre sietniük a hivatásos tűzoltóknak – tájékoztatta az érdi közgyűlést Sallai László, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Hasonló tartalmaink:

Sallai László elmondta, hogy Érden kívül további 19 településen látják el a tűzvédelmet, s hogy a tavalyi évvel szinte azonos számban kaptak bejelentést, szám szerint 1209-et, melyből 809 esetben tűzhöz, 400 alkalommal pedig műszaki mentéshez hívták őket. Csökkent a kiérkezés előtt felszámolt esetek száma, hetven alkalommal már nem volt szükség rájuk. A jogi és anyagi felelősségre vonásnak köszönhetően 2016-ban már nem kaptak megtévesztő jelzést, míg korábban több ilyen eset is volt.

A tűzeseti és műszaki mentések tekintetében 118 alkalommal otthonokban következett be kár, közterületen 24, míg szabad területen 47 alkalommal avatkozott közbe a tűzoltóság. Kiugró számot mutat a közúton és a közlekedési eszközökön történt balesetek száma, melyből 42 történt 2016-ban. Ezt a statisztikát a rendőrséggel, a mentősökkel és a vöröskereszttel közösen szervezett tájékoztatóikkal szeretnék csökkenteni.

Huszonnégy embert mentettek meg tavaly, tizenhárom emberen viszont már nem tudtak segíteni. Nem okozott halálos balesetet 2016-ban a szénmonoxid, köszönhetően az aktív lakossági propagandának, melynek köszönhetően egyre többen vásároltak szénmonoxidmérő berendezéseket.

Az Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az ifjúságnevelésre is nagy hangsúlyt fektet, tavaly 3900 gyermekkel kerültek kapcsolatba. A tapasztalatok szerint nagyon fontos, hogy már egészen óvodás korban találkozzanak a kicsik a katasztrófavédelemmel.

(Érdi Újság)

Címkék