Horgászverseny és gyermeknap

Június 10-én tartotta a hagyományos Mike László Emlékhorgászversenyt az Érd és Környéke Horgászegyesület. A családias rendezvényt idén gyermeknappal kötötték össze: az ifjú horgászokra célbadobóverseny és ajándékok vártak.

Hasonló tartalmaink:

Megalakulása, azaz 1983 óta tartja meg éves versenyét az érdi horgászegyesület. Az utóbbi esztendőkben a bicskei horgásztónál rendezik meg ezt a családias, főzőcskézéssel egybekötött rendezvényt. Idén kicsit szeles, hűvös volt az idő, de a jó hangulatot ez sem ronthatta el.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Solti Gábor elnöktől megtudtuk, idén hatvanhárman versenyeztek, köztük hat nő és tizennégy gyermek. A kicsik – a MOHOSZ támogatásának köszönhetően – mintegy hatvanezer forint értékben kaptak ajándékokat, míg a legeredményesebb felnőtteket az egyesület az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően tudta megjutalmazni.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A horgászegyesület fontos szerepet tölt be a város életében: több mint ezerháromszáz tagjuk van, és rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken, takarító akciókban, és aki egyszer kóstolta a karácsonykor főzött halászléjüket, minden bizonnyal visszajáró vendégük lesz. Nem kell már sokat várni a nyári kóstolásra sem: július 8-án, szombaton tartják majd hagyományos, Duna-parti családi napjukat. Lesz halászléfőző-verseny, élőzene, no meg egy hatalmas kondérban hallé, amit bárki megkóstolhat. A főzőversenyre nevezni majd a helyszínen lehet: a halat az egyesület adja, a többi hozzávalót, felszerelést a jelentkezőknek kell állniuk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ebben a kondérban nem hallé, hanem babgulyás rotyogott – a június 10-ei versenyen ez a finom, tartalmas ebéd várta a horgászokat és családjukat. Aki pedig halászlére vágyott, a Bicskén fogott halakból otthon készíthette el.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék