Halászlé, háromszázötven főre

Idén is halászlével vendégeli meg az érdieket a Horgászegyesület: körülbelül 350 adag hamisítatlan érdi halászlét főznek majd az egyesület tagjai, és nem maradhat el a forralt bor, a tea, a sütemény, no meg az élő zene sem. Aki szeretne egy jót enni, beszélgetni, szórakozni, azt a már megszokott helyszínen, a Szepes Gyula Művelődési Központ előtt várják.

Hasonló tartalmaink:

Tizenhatodik alkalommal szervezi meg karácsonyi vendégségét az Érd és Környéke Horgászegyesület december 21-én. Két kilencvenliteres üstben fő majd a lé, 130-140 kiló pontyból, amit önkormányzati pályázati forrásból vásárol meg az egyesület.

– Mi a munkánkat adjuk hozzá, ami nem kevés – csütörtökön hatan-nyolcan pucoljuk a halat, péntek hajnalban pedig már elkezdjük készíteni az alaplevet. Déli egyre elkészül a ponty halászlé, amiért sokan szoktak sorban állni minden évben. A várakozóknak tizenegy órától a Tranzit zenekar, valamint Szigeti Eszter és Varga Zoltán zenél, illetve énekel, akik idén is ingyen, az irántunk való szeretetből vállalták a fellépést – mondta tudósítónknak Solti Gábor elnök, akitől megtudtuk azt is: ahogy az már hagyomány, az Érdi Pincetulajdonosok Egyesülete forralt borral és teával, a Pataki cukrászda bejglivel, a Soós pékség pedig kenyérrel járul hozzá a horgászok vendégségéhez.
– Igazi társadalmi összefogással készül ez az adventi ebéd. Nagyon szépen köszönjük mindenki segítségét – hangsúlyozta Solti Gábor.

A kondérban 160-180 liter, azaz körülbelül 350 adag halászlé fő majd. Ez a mennyiség az utolsó cseppig el szokott fogyni – az érdiek nagyon szeretik az egyesület főztjét.

– Ahogy a nyári családi napunk, ez is városi rendezvény. Mindenkit várunk szeretettel, aki kötődik a Horgászegyesülethez, aki elfogadja a meghívásunkat, aki szeret jót beszélgetni, zeneszó mellett. Sokak számára hozzátartozik a karácsonyhoz egy-egy tányér halászlé, de lehet, hogy otthon ez az étel nem kerül az ünnepi asztalra, mert a család többi tagja nem szereti – így nálunk örömmel fogyasztja. Nekünk, horgászoknak pedig a beszélgetés esik jól, és az a sok szeretet, amit kapunk – ez ad erőt ahhoz, hogy továbbra is folytassuk ezt az akciót – tette hozzá az elnök.

Solti Gábor még két fontos dologra hívta fel a horgászok figyelmét: az egyik, hogy ne felejtsék kiváltani a horgászkártyát, mert ez a jövő évi engedély feltétele, a másik pedig, hogy január 19-én közgyűlést tart az egyesület; a testület új elnökséget választ majd.

(Archív fotó, Boros Sándor)

Címkék