Nem maradunk események nélkül

Harmincöt kézilabda-, kilenc foci-, hat vízilabda-, négy kosárlabdameccset tartanak hétvégén a térségben, sőt szumó- és birkózóverseny is lesz. Aki nem csak nézőként, hanem aktív szereplőként kíván részt venni a hétvégén, az kerékpározhat vagy kocoghat is.

Hasonló tartalmaink:

LABDARÚGÁS

Ahogy egyre hidegebb az időjárás, egyre kevesebb labdarúgócsapat lép pályára, ennek ellenére igazi csemegékre van kilátás, hiszen az Érdi VSE Csepelre látogat, hogy megmérkőzzön a Diósddal. A részletes programot ide kattinva érheti el.

KÉZILABDA

Ha múltkor azt írtuk arra, hogy Százhalombattán kézilabdamaraton lesz, mivel reggel 10-től este nyolcig tartottak meccseket a városi szabadidőközpontban, akkor most Érden is rendeznek egyet, hiszen a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában december 3-án délelőttől késő délutánig fog pattogni a labda. Részletek itt!

VÍZILABDA

Vízben két érdi korosztály. A Budapesti Honvéd-Érd két vízilabdacsapata, a 2002-es és a 2007-es is vízbe száll hétvégén. A nagyobbak a BVSC-Zugló otthonában játszanak a Komplex Póló Suli SE-vel, míg a bébicsapat Százhalombattán játszik az Alfa SC Kispesttel. Továbbá az ÉRD Aréna ad otthont az OB II-es (harmadosztály) bajnokság közép csoportjában a negyedik fordulónak, melyben hat mérkőzést rendeznek.

Szívós István Gyermekbajnokság, 2002, B csoport, 6. forduló, 12.03, Laky Károly uszoda
11.00:
BVSC-Zugló–Oázis SC
12.00: Komplex Póló Suli SE–Budapesti Honvéd-Érd
13.00: Aquaworm Waterpolo–ESMTK
14.00: Vidám Vízilovak VSC–Honvéd Kölyök Polo S

Férfi vízilabda OB II, Közép csoport, 4. forduló, 12.04, ÉRD Aréna
10.00:
DFVE–Váci VSE
11.00: Sportliget SE–Vasas SC
12.00: Vidám Vízilovak–FTC PQS Waterpolo
13.00: Vasas SC–DFVE
14.00: Váci VSE–Vidám Vízilovak
15.00: FTC PQS Waterpolo–Sportliget SE

2007-es bébibajnokság, A csoport, 5. forduló, 12.04., Százhalombatta, Vác
13.00, Százhalombatta:
Tatabányai Vízmű SE–BVSC-Zugló
14.00, Százhalombatta: Kópé UVSE–KSI SE
15.00, Százhalombatta:
Alfa SC Kispest–Budapesti Honvéd-Érd
14.00, Vác:
Váci Vízilabda SE–OSC VSE

KOSÁRLABA

Teljes „forduló”. Rég volt olyan, hogy néhány nap leforgása alatt a térség mind a négy kosárlabdacsapata pályára lépjen, de ez most újra megtörténik. A férfi NBI/B nyugati csoportjának 8. fordulójában az MTK Törökbálint a Motax-Pápai KC-hoz látogat decdember 2-án, 18 órától. Az NB II (harmadosztály) Közép A-csoportjában érdekelt Treff 07 SE a Darazsak Old Boys ellen játszik december 4-én, 19 órától, míg az NB II Közép B csoportjának nyolcadik körében a Százhalombatta KSE a Gödi SE-t (12.03., 17.00), a Budaörsi DSE pedig a MAFC OB együttesét fogadja (12.04., 17.00).

BIRKÓZÁS
December 4-én az Érdi Spartacus SC, a Magyar Sumo Szakszövetség és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rendezi a 2016 évi Sumo U16-os és U18-as Országos Bajnokságot, a Sumo Utánpótlás Olimpiát, valamint már második alkalommal a kezdő birkózóknak a Batthyány Olimpiát.

SZABADIDŐSPORT

A Mikulás szánra, mi nyeregbe pattanhatunk. Az Érd Körbe Egyesület az elmúlt években tavasszal, nyáron és ősszel is egyre több kerékpáros túrát szervez, ám ezúttal egy új dologba fogtak, s már télen is tekereghetünk egyet a városban. Az Érd Körbe már 2002 óta rendszeresen szervez városkerülő biciklis túrákat, idén viszont az eddigieknél is több eseménye volt az egyesületnek, mivel már tavasz elején a Patak(i) túrával hangoltak a tavaszi nagy városkerülésre, majd volt éjszakai túra is, illetve az őszi, csendes túrát is megrendezték, emellett most új fába vágták a fejszéjüket, hiszen a Mikulás-nappal egybekötve már télen is nyeregbe pattanhatnak az érdeklődők. Ezúttal nem a megszokott távok lesznek: a kisebbekben lesz egy kör, amelyen a lakótelepet tekerhetik körbe, míg a nagyobbak gát-kört mennek, azaz az ófalusi gátig és onnan vissza a város főteréig. Csengeri Attila, az Érd Körbe Egyesület elnöke elmondta: a Mikulás-napi tekerés lényege, hogy megmutassák az embereknek, télen is lehet kerékpározni, de kiemelte, hogy természetesen ilyenkor jobban fel kell készítenünk kerékpárunkat és magunkat is. A Mikulás-napi tekerés december 4-én, 11 órakor indul az érdi főtérről.

A kisebb biciklitúra után, akinek van kedve/ereje, az még kocoghat is egyet a Mikulással, hiszen vasárnap 16 órától az érdi BSE Futónagyköveti csoport is egy szabadidős tevékenységet szervez, ahol a felnőttek és a gyerekek együtt futhatnak egy kört (vagy többet).

Címkék