Miért legyek Gárdonyis?

Jövő ősztől akár már a sportosztályt is választhatják azok, a most nyolcadik osztályos fiatalok, akik az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban képzelik el tanulmányaik folytatását. Többek között erről az újdonságról is szó esett az iskola tegnapi nyílt napján. 

Hasonló tartalmaink:

A középiskolai jelentkezési lapok beküldési határideje ezúttal 2017. február 15-e, így a diákoknak több, mint két hónapjuk van dönteni, hogy melyik intézményt választják. A döntést valamelyest könnyíti, hogy vannak középiskolák, amelyek kötelezővé teszik a központi felvételi vizsgát és miután az arra való jelentkezés utolsó napja december 9-e, így többé-kevésbé szűkül a választható lehetőségek száma.

Bár a Gárdonyi – egyebek mellett – szintén a felvételi vizsgához illetve a legalább 4-es tanulmányi átlaghoz köti a maga követelményeit, de ahogy azt a nyílt nap is jelezte, érdeklődőből így sincs hiány. Pintérné Bernyó Piroska az intézmény igazgatója szerint ez annak is köszönhető, hogy jövőre némileg átalakul az oktatási kínálatuk.

Ha valaki mégsem a sport-, hanem a nyelvi osztályt választja, akkor négy éven át, emelt óraszámban tanulhatja a német vagy az angol nyelvet, valamint második nyelvként az angol, német, olasz vagy spanyol nyelvvel is megismerkedhet. A nyelvi képzés azért is lehet fontos – hangsúlyozta az igazgatónő, – hiszen a most nyolcadikos tanulók lesznek az első olyan évfolyam, akiknek felsőoktatási továbbtanulása már csak a középfokú nyelvvizsga megszerzésével lehetséges.

Címkék