Nehéz helyzetben

Négygólos, 23–19-es vereséget szenvedett Dániától a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, így Kim Rasmussen csapata nehéz helyzetbe került a folytatást illetően.

Hasonló tartalmaink:

A magyarok dán szövetségi kapitánya a kezdőben két érdire, Klivinyi Kingára és Kisfaludy Anettre számított. Az első percekben Klivinyi hétméterest harcolt ki, majd Kisfaludy Görbicz Anita bejátszása után talált a kapuba. Mindkét érdi hasznosan játszott, az átlövő sokkal inkább támadásban, a beálló védekezésben jeleskedett. A huszonharmadik percben szinte egy (korábbi) érdi sor volt a pályán, hiszen a balszélre Schatzl Nadine, átlövőbe Triscsuk Krisztina érkezett, míg az irányító szerepet Klivinyi Kinga vette át, a balátlövő pedig Kovács Anna volt – védekezésben pedig még érkezett Szekeres Klára is, csak a dolog szépséghibája, hogy épp ekkor Kisfaludy helyére érkezett Dombi Luca, illetve a jobbszélen Bódi Bernadett volt a pályán. Ekkor egyébként faragott hátrányából a magyar csapat, de – mint ahogy az egész meccsen – ezúttal sem tudott egyenlíteni. A szünetig mindkét csapat sokat hibázott, ezáltal 12–10-es dán előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulás után sem csökkent a hibák száma, de a dánok hullámvölgye rövidebb ideig tartott, ezáltal megléptek három-négy góllal, amely végleg megpecsételte a mieink dolgát a meccsen. A magyar válogatott pedig 23–19-es vereséget szenvedett, s a záró fordulóban a cseheket legyőző Montenegrót kellene legalább négy góllal legyőzniük, hogy bejussanak a középdöntőbe – abban az esetben, ha a dánok legyőzik a cseheket. Ha a már biztos továbbjutó csehek nem kapnak ki a dánoktól, akkor Klivinyi Kingáéknak az egygólos Montenegró elleni siker is elég lenne.

A mérkőzésen Janurik Kinga nem kapott lehetőséget, pedig Kiss Éva az első félidőben két, a másodikban három védést mutatott be… Kisfaludy Anett két, Klivinyi Kinga egy gólt szerzett.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Svédország, C csoport, 2. forduló, Malmö
Dánia–Magyarország 23–19 (12–10)
Legjobb dobók: S. Jörgensen 5, Hansen, Östergaard, Bodholt 3–3, ill. Görbicz 6, Kovács Anna 5, Triscsuk 3.

Csehország–Montenegró 27–28 (12–13)
Ld.: Hrbková 6, Rucková 5, Knedliková, Malá 4–4, ill. Jaukovics, Mehmedovics 7–7, A. Klikovac, Ramuszovics 3–3.

A csoport állása: 1. Dánia 4 pont, 2. Csehország 2 p (54–50), 3. Montenegró 2 p (49–49, 4. Magyarország 0 p

A csoportból biztosan továbbjutott: Dánia, Csehország

D csoport
Románia–Oroszország 22–17 (11–9)
Ld.: Buceschi, Neagu 7–7, Geiger, Iuganu, Pintea 2–2, ill. Postnova 4, Dmitrijeva, Vjahirjeva 3–3, Szamokhina, Szeny 2–2.

Horvátország–Norvégia 16–34 (9–15)
Ld.: Penezic 4, Nemaskalo 3, ill. Frafjord 6, N. Mörk, Sanna Solberg 5–5, S. Oftefal, Arntzen, Herrem 4–4.

A csoport állása: 1. Norvégia 4 pont, 2. Románia 2 p (43–40), Oroszország 2 p (49–48), 4. Horvátország 0 p.

A csoportból biztosan továbbjutott: Norvégia, Románia

Az Európa-bajnokság érdi érdekeltségű csoportmérkőzései, 3. forduló
12.08., 18.30, Stockholm, A csoport: 
Spanyolország–Szlovénia; 20.45: Svédország–Szerbia
 Montenegró–Magyarország

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Címkék