Egy évre elegendő macit gyűjtöttek a Dél-Pest Megyei mentőkbe

Alig egy hónap alatt több, mint 1100 darab plüssmackót gyűjtöttek össze civil édesanyák abból a célból, hogy minden Dél-Pest Megyei mentőautóban utazó gyermeknek plüssmackót adhassanak az orvosok a biztonságérzetük növelésének érdekében.

Hasonló tartalmaink:

Az országban több mint 20 éve indult az a kezdeményezés, hogy valamennyi mentőautóba plüssállatokat kezdtek el gyűjteni az emberek, mert bizonyított tény, hogy a kicsik egy számukra ismeretlen vagy  ijesztő helyzetben könnyebben megnyugszanak, ha van valami, ami az otthon, vagy az édesanyjuk által nyújtott biztonságra emlékezteti őket. Pappné Péva Krisztina érdi édesanya saját tapasztalatból kiindulva döntött úgy, hogy lakóhelyén elkezdi gyűjteni a plüssüket. Önkéntes alapon csatlakozott hozzá másik két anyuka és egy apuka, majd miután felvették a kapcsolatot az Érdi Mentőállomással és zöld utat kaptak a gyűjtésre, a helyi médiumokban és a Facebookon kezdték el hirdetni az akciót. Kezdeményezésükhöz több mint hatszázan csatlakoztak.

Pappné Péva Krisztina és társai otthonaikban tisztították ki a játékokat, majd vitték el Budapestre befóliáztatni egyesével a mackókat, mivel a mentőautókba higiéniai szempontból kizárólag kitisztított, becsomagolt játékok kerülhetnek. Az akcióhoz munkahelyek, óvodák, iskolák, de főleg civil anyukák csatlakoztak és sok esetben a gyerekek ajánlották fel játékaikat a nemes cél érdekében, azután, hogy a szülők elmondták nekik a kezdeményezés lényegét.

Bántó Béla, az Érdi Mentőállomás vezetője a hétfői átadáson az Érd FM-nek elmondta, hogy nagyon meglepődtek, amikor kiderült, hogy több mint 1100 mackót gyűjtöttek nekik össze, hiszen amikor néhány héttel ezelőtt megkeresték őket, arra számítottak, hogy két-három zsáknyi mackót kapnak majd. Ehhez képest közel 20 zsák és több banános láda megtelt. A mentőtiszt szerint a mackókat nemcsak sérült gyermekeknek fogják odaadni, hanem olyan kicsiknek is, akik bármilyen okból kifolyólag résztvevői egy esetleges balesetnek, hiszen nekik is nagy szükségük van abban a helyzetben egy ölelni való tárgyra, ami megnyugtatja őket.

Pappné Péva Krisztina elmondta, hogy nem kampányszerűen, de folytatják a gyűjtést, hogy a macikat pótolni tudják, de mivel nagyjából egy évre elegendő plüss összegyűlt,  egyéb támogatásról is egyeztetnek a helyi mentőállomással; bármilyen civil munkával, vagy akár pénzadomány gyűjtésével is segítenének, ha például komolyabb életmentő készülékre lenne szükség – mondta a főszervező.

Címkék