Legyél hős!

“Legyél hős!” – Ezzel a felhívással indult el az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, amely keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

Hasonló tartalmaink:

A program célja az egészségügyi terület népszerűsítése és a tudatos pályaválasztás erősítése, melynek elősegítése érdekében az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be szakmai felügyelet mellett.

Az Országos Mentőszolgálat azoknak a 18-22 év közötti fiataloknak a jelentkezését várja, akik befejezett középiskolai tanulmánnyal rendelkeznek, illetve sem aktív tanulói/hallgatói jogviszonyuk, sem munkaviszonyuk nincs.

A program keretében az önkéntesek gyakorló mentőápoló képzésben (OKJ 54 723 01), szakmaspecifikus nyelvi képzésben és karrier tanácsadáson is részt vesznek.
Az Országos Mentőszolgálatnál végzett 6 hónapig tartó önkéntes munka keretein belül – amely időszak alatt az OMSZ finanszírozza a képzéseket – a jelentkezők betekinthetnek az adminisztratív feladatokba, együttműködhetnek a betegkíséretben és a mentésben, valamint motivációt kaphatnak a pályaválasztáshoz.

Jelentkezési lap és további részletes információ a programról az alábbi honlapon található: https://toborzas.mentok.hu

Címkék