Demjén Rózsi és Király Viktor a Popstrandon

Hétvégén ismét vízparti koncertek az Agárdi Popstrandon, ahol az érdi állandó lakcímmel rendelkezők féláron szórakozhatnak. Szombaton Demjén Rózsi és Király Viktor lép színpadra.

Hasonló tartalmaink:

Demjén Ferenc (Diósgyőr, 1946. december 21. – ), művésznevén „Rózsi” magyar énekes, szövegíró és basszusgitáros. 1946. december 21-én született Diósgyőrött szülei harmadik gyermekeként. Édesapja a Diósgyőri Vasgyár mérnöke volt, majd politikai okok miatt elbocsátották állásából, és a család Budapestre költözött 1951-ben. Édesapja minisztériumi állást kapott. A Kertész utcai Általános Iskola után elvégezte a Petrik Lajos Szakközépiskolát, és így lett vegyésztechnikus. Elkezdte fejleszteni zenei tehetségét, Gosztonyi Jánostól tanult zongorázni.

Testvérei Északkelet-Magyarországon, Svédországban és Budapesten élnek. Háromszor nősült, gyermeke nem született. Feleségével, Rebeccával több mint 2 évtizede házasok. Családjával Budapesten és Dióspusztán élnek.

1970-ben találkozott Bergendy Istvánnal, aki meghívta saját csapatához. Szövegíróként először a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált, majd jöttek a további slágerek. 1970 őszétől a Bergendy már minden szombaton az E-klubban játszott, hétvégenként ötezer embernek. Igazán országosan az 1970-es szilveszteri televízióműsorból ismerhették meg őket, ahol először ki akarták hagyni a csapatot, de egy csúszásnak köszönhetően szerencsére mégis énekelhettek. Rózsi a Bergendyben Latzin Norberttel írta a legjobb dalokat. Első nyilvános fellépésük 1971-ben a Kisstadionban volt.

Demjén 1977-ben kilépett a Bergendyből, és szólóalbumot jelentetett meg, de ennek dalait már az ez év őszén megalakult V’Moto-Rock-kal mutatta be. 1986-ban Demjén szöveget írt a Szerelem első vérig című film betétdalához, ami az év egyik legnagyobb slágere lett. A rendszerváltozást követően szólókarrierbe kezdett és azóta szinte évente jelent meg új nagylemeze. 1991-ben először koncertezett a Budapest Sportcsarnokban tizenkétezer ember előtt, amit utána még nyolcszor megismételt. 1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét. 2001-ben a Sacra Corona c. filmben is megszólaltak szerzeményei. Legutóbbi albuma 2009 decemberében jelent meg, “Lelkünk most is vágtat” címmel.

Megjelent Majka, Curtis és Király Viktor új klipje

Az eredetileg 20 órára tervezett premier előtt már egy órával kikerült a YouTube-ra Majka, Curtis és Király Viktor új dalának klipje, amit az Egyesült Államokban forgattak.

Füttyös névre keresztelt szerzemény alatti számláló rendesen felpörgött: máris tízezrek látták.

Pörgessétek, szeressétek… Sok munka van benne!

– posztolta a Facebookra a videó mellé Majka, aki a nagy beharangozás alapján legalább olyan sikert vár a számtól, mint amit anno a Belehalok hozott.

Címkék