Érmek az Eb-ről

Egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a lengyelországi Lublinban rendezett Európa-bajnokságon az Érdi Kyokushin Kai Karate Sportegyesület.

Hasonló tartalmaink:

A kétnapos kontinensviadal első versenynapján a felnőttek, a másodikon pedig az ifjúsági és junior korcsoport küzdelmei zajlottak, melyen az érdiek négy fővel képviseltették magukat.

Parádi Péter nagyon jól küzdött, mérkőzése parázs küzdelmet hozott, de egyik ütése szabálytalan volt, fejre felcsúszott, ami a sportágban nem megengedett, s ezzel elesett a továbbjutástól. Kálnai Bálint becsülettel helyt állt ukrán ellenfelével szemben, de végül vereséget szenvedett, így ő sem szerzett érmet. Ellenben a lányoknál -60 kilogrammban Ercsényi Dária és Vitai Luca is elindult. „Sokáig bíztunk benne, hogy mivel külön ágon szerepeltek, akár összejöhetett volna a házidöntő is” – fogalmazott a két érdi lány szereplésével kapcsolatban Sensei Kurucz Mihály, az Érdi Kyokushin Kai Karate Sportegyesület elnöke. Végül az érdi finálét nem sikerült megvalósítani, hiszen Vitai Lucát egy lengyel ellenfél búcsúztatta a legjobb négy között, aki később Ercsényi Dáriát is legyőzte, de ezzel együtt az érdiek egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Az egyesület az évet Balassagyarmaton zárta egy nemzetközi Mikulás Kupán, ahol három ország huszonnégy dojója és kétszáznegyvennyolc versenyzője mérette meg magát.

A Nógrád megyei versenyen az érdiek tizennyolc versenyzője tizenöt dobogós eredményt ért el, három első, három második és kilenc harmadik helyet szereztek. Aranyérmet szerzett Kurucz Boglárka, Parádi Péter és Virág Henrik, második lett Ercsényi Dária, Herendi Péter és Luppej Balázs, míg a dobogó legalsó fokára Ercsényi Dorka, Kánnai Bálint, Luppej Ottó, Molnár Frida, Németh Attila, Parádi Patrik, Sutő János, Szécsi Bendegúz és Vicsay Barnabás állhatott.

„Nagyon jól sikerült megszerveznie a balassagyarmatiaknak a versenyt, kiváló mérkőzéseket láthattunk.” – jegyezte meg a klubelnök, aki elmondta, hogy a csapatnak még csütörtökön lesz egy övvizsgája, majd még jövő hétfőn egy edzésük, azt követően a két ünnep között a Balaton partjára megy edzőtáborba a klub.

Címkék