Itt a csoportkör menetrendje!
Itt a csoportkör menetrendje!

Ugyan már néhány hete ismert a női kézilabda EHF-Kupa csoportkörének sorsolása, de a mérkőzések pontos időpontját most hozta nyilvánosságra az Európai Kézilabda Szövetség.

Hasonló tartalmaink:

Mint ismert, az ÉRD nehéz csoportba került, hiszen a Bajnokok Ligájából óriási meglepetésre kieső orosz Rosztov-Don, a német bajnokságot vezető SG BBM Bietigheim és a norvég Byasen Trondheim mellé került a C csoportba.

A megújult, a Kupagyőztesek Európa Kupájával összevont EHF-Kupában idén összesen 65 csapat indult, az első körben 42, melynek fele jutott tovább, aztán a második fordulóra – az ÉRD-del együtt – további tizenegy csapat csatlakozott. A harmadik körben pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjéből nem továbbjutó négy együttes mellé csatlakozott az EHF-Kupa címvédő DKKA és a KEK-győztes dán Team Tvis Holstebro is és további két együttes. A tizenhat csapatot felvonultató csoportkörbe az ÉRD a francia Issy Paris és a címvédő Dunaújvárosi KKA kiütésével jutott.

A hatfordulós csoportkört a január 7-8-i hétvégén kezdik és minden hétvégén február végéig egy-egy kört tartanak. A csapatok három hazai és három idegenbeli mérkőzést játszanak. Az ÉRD Oroszországban kezd, majd a Bietigheimet fogadja, aztán Trondheimbe látogat. A negyedik és ötödik kört hazai pályán játssza a Byasen és a Rosztov ellen, míg a csoportkör utolsó meccsén Németországba látogat.

Az EHF-Kupa csoportkörének menetrendje
1. forduló: 
január 7., 17.00: Rosztov-Don–ÉRD HC
2. forduló: január 15., 16.00: ÉRD HC–SG BBM Bietigheim
3. forduló: január 21.,18.00: Byasen Trondheim–ÉRD HC
4. forduló: január 29., 15.30: ÉRD HC–Byasen Trondheim
5. forduló: 
február 5., 15.00: ÉRD HC-Rosztov-Don
6. forduló: 
február 12., 15.00: SG BBM Bietigheim–ÉRD HC

A csoportkörből a négy csoport első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe (március 4-5. és 11-12.), majd az elődöntőbe (április 8-9. és 15-16.). A döntőt is oda-visszavágós párharcban játsszák le a május 6-7-i és 13-14-i hétvégéjén.

Érd városához képest Rosztov-na-Donu 1564, Bietigheim-Bissingen 746, Trondheim pedig 1858 kilométerre van légvonalban (ez összesítve, oda-vissza 8300 kilométer).

Az ÉRD gólszerzői az EHF-Kupa idei, eddigi négy mérkőzésén:
Katarina Krpezs-Slezák: 32; Klivinyi Kinga: 25; Mireya González: 13; Kisfaludy Anett: 11; Mariama Signaté: 10; Larissa Araújo: 9; Szabó Laura: 6; Barján Bianka: 5; Andjela Bulatovics: 4; Fekete Bozsana: 2; Gulyás Vanda: 2.

Címkék