Akadálymentes buszok érkeztek Érdre

Szombattól már a forgalomban van az első négy akadálymentes Volvo típusú busz Érden, amelyeket hamarosan további 15 követ. Az új gépjárművek munkába állását hétfőn délelőtt jelentette be Dr. Bács István. Az alpolgármester elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az érdi Volánbusz állományának 35 százaléka korszerű, alacsonypadlós jármű. 

Hasonló tartalmaink:

Tovább bővül az alacsonypadlós közösségi közlekedési szolgáltatás Érden, segítve a kerekesszékkel, vagy babakocsival közlekedőket, illetve az idős és a mozgásukban korlátozott utasokat.

Az érdi garázsnak mintegy 100 autóbusza van. Az érkező 19 busszal 24-et tudnak leselejtezni, így azokat a járműveket tudják most “nyugdíjazni” amik már kevésbé voltak üzembiztosak. Volt közöttük 28 éves busz is, így elmondható, hogy igencsak ráfért a frissítés az állományra.

Az új buszok a város minden vonalán járnak és szinte egész nap közlekednek majd. Dr. Bács István elmondta, hogy a Volánbusz Zrt. érdi igazgatóságától azt a tájékoztatást kapta, hogy a cég igyekszik minél több olyan buszt közlekedtetni, amelyek  megfelelnek a kor követelményeinek és az utazók igényeinek.

A most forgalomba állt négy busz egyébként nem teljesen új, korábban két évig a BKK-t szolgálta ki; a sajtótájékoztatón bemutatott jármű például alig több, mint 100.000 kilométert futott eddig.

37_rampaA VOLÁNBUSZ Zrt. számára kiemelten fontos, hogy a mozgásukban korlátozott utasaik és a babakocsival közlekedők számára is biztosítsa a kulturált és akadálymentes utazást a társaság járművein. Az autóbuszokra való biztonságos fel- és leszállást a második utas ajtónál található kihajtható rámpa segíti, melyet a járművezető kezel.

Címkék