Ismét ez az eddigi legjobb év

Ugyan sosem lehet, illetve sosem szabad megszokni, de kijelenthető, hogy az ÉRD női kézilabdacsapata ismét eddigi legjobb szereplését tudhatja magáénak a 2016-os évben is – mint ahogy tette azt az elmúlt években is.

Hasonló tartalmaink:

„Az a célunk, hogy minden évben előre tudjunk lépni valamennyit vagy a bajnokságban, vagy a Magyar Kupában, vagy a nemzetközi porondon. Ami biztos, hogy ilyen jól még nem álltunk decemberben a bajnoki tabellán.” – kezdte a magyar női kézilabda-bajnokság második helyén álló ÉRD klubelnöke, Tekauer Norbert. „Folyamatos építkezésben van a klub, minden évben hozzáteszünk valamit. Itthon a négy bronzéremmel letettük a névjegyünket. Elmondhatjuk, hogy – a Győr és a Ferencváros mellett – az ÉRD-et mindenki tiszteli, elismeri és nagyra becsüli. Jelen pillanatban azon dolgozunk, hogy a nemzetközi porondon is letenni a névjegyünket.” – egészítette ki a kapusedző, Rácz Marianne.

Az ÉRD a 2016-os naptári évben (leszámítva a hátralévő, december 30-i Győr elleni idegenbeli bajnokit) harmincnégy tétmérkőzésen lépett pályára, ez alatt 25 győzelme és egy döntetlenje mellett nyolcszor szenvedett vereséget. Mégis az FTC legyőzése mellett az egyik legemlékezetesebb mérkőzése a januári győri találkozó volt, ahol az utolsó percben fordított és csak egy góllal nyert Ambros Martín csapata.

„Abban a tekintetben látom a nagy előrelépést, hogy a középcsapat alatti együtteseket nagyon biztosan tudjuk megverni és ez egy olyan stabilitást ad a játékosoknak, a klubnak és a klub tekintélyének, ami komoly tényező.” – mondta Rácz Marianne.

Fontos tényező volt – annak ellenére, hogy sokan vártak igazolásokat –, hogy a nyáron csak a brazil balszélső, Larissa Araújo érkezett a csapathoz, mégis Szabó Edina együttese óriási előnyben vágott neki a szezonnak, hiszen minimális változás volt, s ezáltal a csapat teljesítménye minden tekintetben javult, kiegyenlítődött.

„A közös munka napi szinten áthatja a klub életét, ami viszont feltétlenül szükséges ahhoz, hogy ilyen eredményes legyen, hiszen nyilvánvaló, hogy mindenki százszázalékosan csak erre koncentrál.” – mutatott rá a siker egyik titkára Tekauer Norbert. „A mostani világban és a sportközegben egy nagyon fontos tényező, a stabilitás mellett, hogy meg legyen a bizalom az emberek felé.” – fűzte hozzá a klubelnök.

Az ÉRD-re nem vár könnyű folytatás, hiszen a május 28-i bajnoki szezonzárásig tizennyolc bajnoki mérkőzése mellett biztosan van egy Magyar Kupa és hat EHF-Kupa mérkőzése is, de amennyiben mind a hazai, mind a nemzetközi sorozatban továbbmennek Klivinyi Kingáék, úgy nő a mérkőzések száma.

„Nagyon kemény két hónap elé nézünk, de teher alatt nő a pálma. Főleg a fiatal játékosoknak, de valamennyiünknek óriási élmény és tapasztalat lesz ilyen lebonyolítási rendszerben játszani és a szurkolóknak is, akikre nagyon számítunk, mert Bajnokok Ligája szintű csatákat fognak látni.” – tekintett előre Rácz Marianne.

Az ÉRD három idegenbeli meccsel folytatja a szezont: december 30-án a Győri Audi ETO KC-hoz látogat a bajnokság 9. fordulójában, majd január 4-én a másodosztályú Szegedi KKSE-hez a Magyar Kupa negyedik körében, ezt követően január 7-én az EHF-Kupában a Rosztov-Donnál vendégeskedik.

Címkék