Bemutatjuk a Bietigheimet!

Háromrészes sorozatunkban bemutatjuk az ÉRD női kézilabdacsapatának EHF-Kupa ellenfeleit. A sort az első kalapból, illetve a Bajnokok Ligájából érkező orosz Rosztov-Donnal kezdtük, majd a második kalapból érkező német SG BBM Bietigheimmel folytatjuk.

Hasonló tartalmaink:

Az SG BBM Bietigheim egy feltörekvő német klub, amely a 2010/11-es szezonban utolsó lett a Bundesligában, s kiesése után két évadon keresztül nem tudta visszaverekedni magát a legjobbak közé. Aztán a 2012/13-as bajnokságban sikerült a feljutás, sőt, rögtön a hetedik helyet szerezte meg a klub, amely így egy hellyel maradt le a felsőházi rájátszásról. A 2014/15-ös bajnokságban kilencedik helyen végzett, míg tavaly úgy lett negyedik a Thüringher HC, a TuS Metzingen és a HC Leipzig mögött, hogy 41 pontot gyűjtött, s ezzel csak két pont volt a hátránya a bajnok THC-vel szemben, míg utóbbi kettő csak jobb gólkülönbsége miatt előzte meg.

A 2016/2017-es Bundesligában nyolc forduló után hibátlan az SG BBM Bietigheim, s a Leipziget idegenben 32–24-re, a szintén EHF-Kupában szereplő VfL Oldenburgot hazai pályán 32–21-re, a Metzingent – szintén otthon – 25–24-re győzte le.

Az EHF-Kupában az együttes az első fordulóban kezdett, ahol a szerb ZRK Naisa Nis-szel találkozott, de déli szomszédaink nem mutattak nagy ellenállást, s a németek 71–34-es összesítéssel jutottak tovább.

A selejtező második körében a román ASC Corona 2010 Brasov volt az ellenfél, de a Bietigheim őket is simán két vállra fektette, s kettős győzelemmel, 60–43-as összesítéssel lépett tovább.

A harmadik, egyben utolsó selejtezőkörben is egy szláv együttest kapott a német gárda. A HC Podravka Vegeta ellen már nem tudott bemutatni akkora gólzáport a klub, de így is két sikerrel, 47–36-tal került a legjobb tizenhat együttest felsorakoztató csoportkörbe.

Az SG BBM Bietigheim együttesének van néhány elismert játékosa: az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző holland válogatottba három játékost is ad a kapus Tess Wester, a balátlövő Maura Wisser és a jobbátlövő Angela Malestein személyében, de a védekezésben és az irányításban is jeleskedő német válogatott Kim Naidziniavicius is a Bietigheimet erősíti. Csakúgy a tavaly még Siófokon játszó kapus, Valentyina Szalamakha is, de a Balaton partján megforduló Nina Wörz és a korábbi győri Susann Müller is a németek játékosa. Wörzöt már Müller néven találhatjuk meg a névsorban, hiszen Susann Müllerrel összzeházasodtak.

Az SG BBM BIETIGHEIM POSZTOK SZERINT
Kapusok:
Isabelle Roch, Ann-Kathrin Giegerich, Valentina Salamakha, Tess Wester, Celina Meissner
Jobbszélsők:
Nina Fischer, Mille Heick Hundahl, Antje Angela Malestein
Jobbátlövők:
Linda Mack, Susann Müller
Irányítók:
Aylin Bock, Nina Müller, Kim Naidziniavicius
Beállók:
Mia Biltoft, Antje Laurenroth, Luisa Schulze, Hanna Maria Yttereng
Balátlövők:
Jacquline Anastacio, Stine Baun Eriksen, Maura Wisser
Balszélsők:
Fernanda Franca da Silva, Alina Ridder, Martine Smeets, Lenya Treusch

BIETIGHEIM

Az SG BBM Bietigheim csapata Bietigheim-Bissingenben edz, de az EHF-Kupa első körében a városhoz közeli Weilindorfban lépett pályára, majd a második körben a szintén a környéken található Ludwigsburgban. Viszont a Podravkát már Bietigheim-Bissingenben látták vendégül. A város – amely alig húsz kilométerre van Stuttgarttól – Érdtől légvonalban 746, közúton 914 kilométerre fekszik. A baden-württenbergi tartomány ludwigsburgi járásában található városban valamivel több, mint negyvenezren élnek.

Az ÉRD az EHF-Kupa második és hatodik körében csap össze az SG BBM Bietigheim együttesével. Előbb január 15-én, az ÉRD Arénában, majd február 12-én Ludwigsburgban.

Az EHF-Kupa csoportkörének menetrendje
1. forduló: január 7., 17.00:
 Rosztov-Don–ÉRD HC
2. forduló: január 15., 16.00: ÉRD HC–SG BBM Bietigheim
3. forduló: január 21.,18.00: Byasen Trondheim–ÉRD HC
4. forduló: január 29., 15.30: ÉRD HC–Byasen Trondheim
5. forduló: február 5., 15.00:
 ÉRD HC-Rosztov-Don
6. forduló: február 12., 15.00:
 SG BBM Bietigheim–ÉRD HC

A csoportkörből a négy csoport első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe (március 4-5. és 11-12.), majd az elődöntőbe (április 8-9. és 15-16.). A döntőt is oda-visszavágós párharcban játsszák le a május 6-7-i és 13-14-i hétvégéjén.

Címkék