MINDENKIHEZ ELJUTOTTAK AZ UTALVÁNYOK

A vállalt határidő előtt teljesítette a Magyar Posta a nyugdíjasoknak küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítését – közölte a társaság a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

Közleményük szerint karácsonyig az utalványok 92,5 százalékának kézbesítési kísérletét végezték el, december 30-ig pedig a fennmaradó utalványokat is kézbesítették.

Az át nem vett küldemények a címhez tartozó letéti postákra kerültek, az átvételre tíz munkanap áll rendelkezésre – tették hozzá. Hangsúlyozták: a gyorsabb ügyintézés érdekében azokon a postákon, ahol a forgalom indokolta és a belső kialakítás lehetővé tette, dedikáltan az Erzsébet-utalványok átvételére szolgáló ablakok álltak az ügyfelek rendelkezésére.

Az utalványokat eredetileg a kormányhivatalok, járási hivatalok vitték volna házhoz, azonban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete tiltakozott a döntés ellen. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter ezután kérte fel a Magyar Postát az utalványok kézbesítésére.

Orbán Viktor miniszterelnök november végén jelentette be, hogy 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, és emellett minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

A kormányfő hozzátette: mint minden év végén, így 2017 novemberében is szükség esetén korrigálják majd a nyugdíjakat, ami az infláció függvénye.

(Magyar Idők)

Címkék