Nyílt nap az Idősek Klubjában

Nyílt napot tartottak szerdán az Idősek Klubja Jázmin utcai épületében. Az érdeklődők betekinthettek a klub életébe, beszélgethettek a nyugdíjasokkal, illetve a munkatársakkal, és akinek tetszettek a látottak, csatlakozhatott is a klubtagokhoz.

Hasonló tartalmaink:

Az otthonos és családias idősklub a Szociális Gondozó Központ Időseket Ellátó Központjához tartozik, és napközbeni ellátást nyújt nemcsak az aktív, hanem a nehezen mozgó nyugdíjasoknak is. A háztól-házig szállítás és a napi háromszori étkezés mellett olyan foglalkozásokat szerveznek, amelyek elősegítik, hogy az idősek szellemileg frissek  maradjanak: irodalmi és zenés délelőttök, fejtörők, kirakós, társas- és közösségi játékok várják őket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Érsek Sándornétól, az Időseket Ellátó Központ egységvezetőjétől megtudtuk, az Idősek Klubja szolgáltatásait minden érdi nyugdíjas igénybe veheti, térítés ellenében – ez az összeg a tag jövedelmének maximum 30 százaléka lehet –, ezért napi háromszori étkezést, elfoglaltságot, programokat, házhoz szállítást biztosítanak az időseknek. Enyhe demencia diagnózissal élőket is fogadnak – számukra gondoskodnak a külön foglalkozásról.

A családias hangulatú klubba rendszerint azért járnak a nyugdíjasok, mert társaságra, elfoglaltságra vágynak. Sokan itt találnak új hobbira is: a kilencven év feletti Anna néni például több száz szórejtvényt oldott már meg, mióta a klub tagja. Mások inkább beszélgetni szeretnek, vagy épp a kertben üldögélnek – erre is van mód.

A klubnak jelenleg mintegy 20 tagja van, ők heti három-öt napot töltenek a Jázmin utcában. A klub több idős embert is be tud fogadni, így várják a további jelentkezőket. Aki többet szeretne tudni erről a szolgáltatásról, érdeklődhet személyesen a Jázmin u. 8. szám alatt, vagy telefonon (23/360-545).

 

 

 

Címkék