Az ítélet nem azt jelenti, hogy bárkit be kell fogadni

Az Európai Bíróság döntése a kvótaperben felháborító, teljes mértékben ellentétes az európai értékekkel és az európai biztonsággal, politikai döntés született – mondta sajtótájékoztatóján Simó Károly, az érdi Fidesz szóvivője. Azt mondta, a döntés elfogadhatatlan, ezért támogatni kell a kormányt abban, hogy megvédhesse az országot. 

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly hangsúlyozta, hogy a döntést követően Szijjártó Péter, külügyminiszter határozott álláspontot fogalmazott meg, ugyanis azt mondta,  ”minden fronton küzdünk”, hogy továbbra se lehessen Magyarország és a magyarok feje fölött dönteni arról, ki jöhet be az ország területére.  Az érdi Fidesz szóvivője kiemelte, hogy támogatják a magyar kormányt abban, hogy Magyarország minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vehessen, hogy a magyar emberek akarata ellenére senkit se lehessen az országba telepíteni.

Simó Károly beszélt arról is, hogy a kormány kvóta elleni harcát az ellenzék a kezdetektől fogva nem nemzeti, hanem pártpolitikai kérdésként kezelte. Az elmúlt években több ízben is kiderült, hogy ha az ellenzéken múlna, a kvótát már végrehajtották volna. – Egyre világosabb a jövő évi választás tétje. A magyar választópolgároknak arról kell dönteniük jövő tavasszal, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormány védje meg az országot, vagy pedig jöhetnek azok a migránsok, akik az elmúlt években jelentős számban elindultak – húzta alá az érdi Fidesz szóvivője. Ez egy felelős döntés, végig kell gondolni, hogy ebben a kérdésben ki, milyen álláspontot képvisel – folytatta.

A sajtótájékoztatón az érdi Fidesz szóvivője szólt arról is, hogy a Soros-hálózat tagjai ősztől új stratégiá­hoz folyamodhatnak a kormánybuktatás reményé­ben, ennek pedig különböző állami intézmények, ingatlanok, épületek elfoglalása lehet a legfontosabb eleme. – Az utcai zavargásokat meg kell akadályozni, nem megengedhető, hogy az elért eredményekről ilyen módon tereljék el az emberek figyelmét. De nemcsak az országban, helyben is vannak intő jelek, hiszen hallomásból hallottunk róla, hogy városi rendezvényeken arra készül az ellenzék, hogy megzavarja a békés hangulatot. Mi a higgadt, normális kommunikációban bízunk és reméljük, hogy nem kerül sor arra, mint amire a 2014-es választások során volt példa, hogy a kampány utolsó napjaiban az érdi baloldal prominens személyisége vezetésével megfenyegettek egy idős aktivistánkat. Az illető politikus azóta elnézést kért, s mi reméljük, hogy hasonlóra nem kerül újra sor, mert elítéljük, mind a verbális, mind a fizikai erőszakot   – jelentette ki Simó Károly.

Végül az érdi Fidesz szóvivője említést tett arról, hogy az LMP-hez igazol a kampányban Ron Werber, a negatív kampányairól elhíresült izraeli tanácsadó, aki korábban a szocialistákat segítette. – Ennek tükrében talán nem meglepő már, hogy hogyan jelent meg a közösségi térben az a gyűlöletkampány, amit egy tatabányai LMP-s képviselő gerjeszt Érden. Mi ezt mélyen elítéljük, és arra szólítjuk fel a politikai pártokat, hogy ezt hagyják abba, s békés, párbeszédre alapuló kommunikációt folytassunk a kampány során – zárta szavait a szóvivő.

 

 

Címkék