Új közösségi és rendezvényházat avattak Parkvárosban

Átadták az új parkvárosi közösségi házat az Aszfaltozó utca és a Gépész utca sarkán. Az intézményt a SPAR Magyarország Kft. építette egy 737 négyzetméteres telken, csaknem 10 hónap alatt.  A 7,5 méter magas épület földszinti beépített alapterülete 373 négyzetméter, emeleti alapterülete 210 négyzetméter.

Hasonló tartalmaink:

A közösségi ház rendezvényteremként is funkcionál, olvasóterme színpaddal ellátott, ami elektromos redőnyráccsal gombnyomásra leválasztva válik alkalmassá mindenféle közösségi eseményre.

Az ünnepélyes átadó moderátora Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője volt. Azt mondta a SPAR, mint értékteremtő családi vállalkozás gyakorlati segítséget kínál a közösségek számára országszerte, hiszen ezek a szerveződések adják egy település gerincét, ami a település fejlődését garantálja. A helyi értékek támogatása ezért hosszú távú befektetés, amely tudatos, aktívan szerepet vállaló közösségeket kovácsol.

Erdi_Kozossegi_es_Rendezvenyhaz_kulcsatadas_20170907

Az eseményen T. Mészáros András polgármester kapott először szót. A városvezető visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a parkvárosiak szomorúan panaszkodtak, hogy a rendszerváltás óta erre a városrészre senki nem fordított kellő figyelmet. A polgármester szerint ezek a visszajelzések mára alaptalanná váltak, hiszen ahogy megígérték, mostanra Parkváros is sorra került. – Sikerül betartanunk az ígéretünket, ráadásul úgy, hogy közben a város többi része is épül, szépül. Tavaly átadtuk az átépült autópálya le- és felhajtót, tavasszal megnyílt az Interspar, most pedig új közösségi házat adunk át, ami valóban a parkvárosi emberek komfortérzetét segítik a mindennapokban – hangsúlyozta. A beruházás költségeiről elmondta a polgármester, hogy a város tíz évig havi bruttó 510 ezer forint bérleti díjat fizet a Sparnak, majd tíz év múlva egy millió forintért vásárolhatja meg az ingatlant. Vagyis a város körülbelül 60 millió forintért juthat hozzá a közösségi házhoz, amit most 228 millió forintból épített kulcsrakészre az áruházlánc. T. Mészáros András szavait azzal zárta, hogy reményét fejezte ki, hogy a közösségi ház által erősödni fog az érdi közösség.

Aradszki András országgyűlési képviselő, az NFM energiaügyekért felelős államtitkára visszacsatolt T. Mészáros András beszédére, s ő is felidézett egy történetet arról, amikor a 2014-es választási hajrában a parkvárosiak arra kérték őt, hogy tegyen valamit a városrészért, hogy az is fejlődhessen. Az államtitkár örömmel összegezte, hogy az elmúlt négy évben mennyit változott a környék. Pozitívumként említette az M7-es autópálya lehajtójának átépítését, amivel sokkal gördülékenyebbé vált a mindennapos közlekedés és derűlátóan nyilatkozott a tavasszal megnyílt hipermarketről is, ami ezrek kényelmes bevásárlását biztosítja mindennap. – Megújultak a háziorvosi rendelők, több utca aszfaltos lett a csatornázás után, de nem állunk meg, a Modern Városok Programból új iskolát és óvodát építünk Fenyves-Parkvárosban. Az óvoda négy csoportos lesz, csoportonként húsz kisgyermeket tud majd fogadni – emelte ki Aradszki András. Szólt arról is, hogy újjáépítik a Teleki iskolát és gimnáziumi szárnyat is kialakítanak. Végül az országgyűlési képviselő ünnepélyesen átadott egy játszósarkot az új közösségi házban, amely azt a célt szolgálja, hogy a családok együtt tudjanak kikapcsolódni: amíg a felnőttek olvasnak, vagy kulturális programon vesznek, addig a gyerekek is felhőtlenül jól érezzék magukat.

Erdi_Kozossegi_es_Rendezvenyhaz_20170907 (1)

Szedlacsek Emília, az EMMI Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztály főosztályvezetője érdi lakosként örömmel üdvözölte az épület nyitását. Azt mondta, jó látni, hogy Érd még mindig szívén viseli a közösségfejlesztést. – Jó látni, hogy van terünk, ahová az együttműködéseinket vihetjük. A város felelősségének tekinti, hogy korosztálytól függetlenül biztosítson az érdieknek kulturális lehetőségeket, művelődési alkalmakat. Különösen jelentősnek látom érdiként a városnak azt a tevékenységét, hogy az ifjúság érdekében felvállalt egy közösségi feladatellátást – hangsúlyozta. Végül azt kívánta, hogy minél több alkalommal használják találkozásra, ünnepségre az új parkvárosi közösségi házat.

A SPAR 2017 márciusában az érdi Iparos úti autópálya-csomópont közelében, csaknem 7 ezer négyzetméteren, modern szolgáltatásokkal és technológiákkal ellátott bevásárlóközpontot nyitott, amiben egy több mint 3 ezer négyzetméteres INTERSPAR hipermarket gondoskodik a kényelmes bevásárlásról. A 4,1 milliárd forintos beruházás 100 új munkahelyet teremtett. Az ország 33. INTERSPAR áruháza az Év Boltja kitüntető címmel is rendelkezik. Heiszler Gabriella a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében azt mondta, nagyon fontos számukra a társadalmi szerepvállalás és hogy részt vegyenek a helyi közösségek életében.

A most átadott közösségi ház egészében wifi működik, a biztonságról riasztó- és tűzjelző-rendszer gondoskodik. Az épülethez 50 négyzetméteres belső kert, valamint biciklitároló is tartozik. A ház fűtéséről kondenzációs gázkazán, hűtéséről 4 darab VRV beltéri egység gondoskodik, az udvarszint alatt pedig egy csapadékvíz-szikkasztót is kialakítottak.

Az Érdi Közösségi- és Rendezvényház kulcsát ünnepélyesen Heiszler Gabriella a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója átadta át Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak, Szedlacsek Emília főosztályvezetőnek és T. Mészáros András polgármesternek.

Címkék