A kupahét első állomása

Nem áll meg az élet az ÉRD női kézilabdacsapatánál, amely a Győr elleni vereség után egymás után két kupameccset játszik: január 4-én, a másodosztály másodikjával, a PC TRADE Szegedi KKSE-vel a Magyar Kupa negyedik körében, majd az orosz Rosztov-Donnal az EHF-Kupa csoportkörének nyitányán idegenben.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttesénél akár be is mutatkozhat a Mosonmagyaróvári KC SE-től igazolt új szerzemény, a horvát kapus, Zeljana Stojak, míg a decemberben másfél évre érkező Kiss Nikolett kézsérülés miatt egyelőre nem vethető be.

Az SZKKSE a 2014/2015-ös bajnoki szezonban még az élvonalban szerepelt, igaz, azt ideiglenesen tette, hiszen mindössze egy megszerzett ponttal (az MTK elleni hazai döntetlennel) zárta az akkori NB I-et, s az első osztályú bajnokság után a Tisza-partiaktól két játékos is Szabó Edina együttesénél folytatta pályafutását, a beálló Gulyás Vanda és az irányító, Barján Bianka, akik visszatérnek korábbi csapatukhoz.

A PC TRADE SZKKSE jelenleg az NB I/B keleti csoportjában második helyen áll két ponttal lemaradva az éllovas HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE-hez képest, ám akadtak változások a csapat összetételét illetően, hiszen a december 17-i szezonzáró után a kapus, Dömény-Veress Zsuzsanna, a szélső Zsilák Katalin és az irányító-átlövő Aron Andrea is a kecskemétiekhez igazolt.

A szegediek legismertebb játékosa a Győri Audi ETO KC-val Bajnokok Ligája-győztes Szepesi Ivett, aki egyéves mosonmagyaróvári kitérő után igazolt a másodosztályú együtteshez, de Valovics Nóra és Barna Éva neve is ismerősen csenghet, hiszen ők az élvonalbeli klubok közül a Debreceni VSC-nél és az MTK-nál is megfordultak.

A csapat edzője az a Bakó Botond, aki korábban a Fehérvár KC-t is irányította. A szegedma.hu beharangozója szerint a Tisza-parti klub az őszi évad után pihenőt kapott, s csak január 2-án, hétfőn kezdte meg a felkészülést az ÉRD elleni meccsre, majd a kupatalálkozó után a tavaszra csak január 9-én kezdi meg a felkészülést a klub.

A Magyar Kupa versenykiírása szerint a döntetlen az alacsonyabb osztályú együttesnek kedvez, így ha a csongrádiak be tudnának mutatni egy akkora bravúrt, hogy az ÉRD ellen nem kapnak ki, akkor ők jutnának a sorozat legjobb négy csapata közé (méghozzá kiemeltként), ahol még egy körben dől el, hogy a Győr és az FTC-Rail Cargo Hungaria mellet kik lesznek a négyes döntő résztvevői.

Az SZKKSE egyébként már kiejtett egy elsőosztályú csapatot, hiszen a Kisvárda KC ellen 24–24-es döntetlent ért el Bakó Botond együttese az előző fordulóban, amely így továbbjutást ért számukra, míg korábban, az első körben a városi rivális KSZSE-t, a másodikban a Hajdúböszörményi TE-t búcsúztatták.

Címkék