Meleg tea és zsíros kenyér

Meleg tea és zsíros kenyér osztást tartott a Magyar Vöröskereszt Érdi Szervezete a város főterén. Az egész napos jótékonysági megmozdulásra elsősorban a szociálisan rászoruló lakosokat várták.

Hasonló tartalmaink:

A Vöröskereszt helyi szervezetétől természetesen nem áll távol, hogy különféle karitatív akciókkal segítse a városban illetve a környező településeken élőket, azonban a mostani jótékonykodás nem volt előre megtervezve. Az ötletet az országban, így a felénk is tapasztalható extrém időjárási körülmények adták, ami nyilván mindenkit, de a rászoruló embereket még érzékenyebben érintheti, fogalmazott Janzsó Mónika, a szervezet területi vezetője.

Jóllehet az időjárás mára némileg megváltozott, de hogy kegyesebb lett, azt nem lehet mondani, hiszen a nagy hideg helyett illetve mellett ezúttal főként az eső, az ónos eső és a havazás okozott gondokat. Janzsó Mónika elmondta, bár a mai tea- és zsíros kenyér osztás rendkívüli, a szociálisan hátrányos helyzetűekre a téli időszak elejétől a végéig fokozottan kell figyelni.

Janzsó Mónika hozzátette, a jótékonysági akció – többek között – magánszemélyek és az önkormányzat segítségével jött létre, de szeretnék ha nem csak most, hanem általában véve is minél többen támogatnák a munkájukat. Mint mondta, eredeti célján túl a mai nap az adományozásra is egy nagyszerű alkalom.

A területi vezető szerint, ha továbbra is szélsőséges időjárást lehet tapasztalni, akkor a Vöröskereszt mindenképpen tervezi a mostanihoz hasonló események megszervezését.

Címkék