Megújul az idegen nyelvű könyvállomány
Megújul az idegen nyelvű könyvállomány

Idén egy kicsit az olvasók is „beleszólhattak” a Csuka Zoltán Városi Könyvtár ez évi programtervébe. Decemberben egy rövid internetes kérdőívet állítottak össze az intézmény munkatársai, arra is rákérdezve, mely írókkal, előadókkal szeretnének találkozni. Az idei újdonságokról Nida Judit igazgatóhelyettes beszélt lapunknak.

Hasonló tartalmaink:

Mint megtudtuk, nemrégen fejlesztésre került a könyvtár honlapja. Ezentúl minden hónapban felkerül a legújabb könyvek részletes listája. Korábban ugyanis csak válogatást közöltek róluk, de a jövőben már az újonnan beszerzett kötetek teljes választéka az olvasók elé kerül. Néhány könyvről rövid kiemelést, ajánlót is olvashatnak az érdeklődők, s egyetlen kattintással azt is megtudhatják, hogy az általuk kiválasztott kötet a könyvtár melyik részlegéből kölcsönözhető ki, sőt arra is választ kaphatnak, hogy abban az időpontban rendelkezésre áll-e számukra egy példány. Nida Judit kiemelte: tavaly év végén egy egyszerű, olvasói kérdőívet is összeállítottak a könyvtár honlapján. Ha ezt kitöltik, a könyvtár dolgozói konkrét visszajelzést kapnak arról, hogy az intézmény látogatói mivel elégedettek és mivel nem. Ugyanakkor javaslatokat is tehetnek azzal kapcsolatban, mit hiányolnak, milyen szolgáltatásokat igényelnének, s kiket, milyen előadókat, mely írókat, költőket látnák szívesen egy-egy író-olvasó találkozón vagy előadói esten. Az igazgatóhelyettes elárulta: szép számmal érkeztek a válaszok, amelyekből kitűnt, hogy az olvasók nagyrészt megerősítették az eddigi irányvonalat, s a javaslataik nagyjából megegyeztek a könyvtár elképzeléseivel.

Természetesen a hagyományos könyvtári programokra, ünnepi rendezvényekre ebben az évben is számíthatnak a látogatók. Az elsőre január 25-én kerül sor, amikor a magyar kultúra napja alkalmából Mohai Gábor lesz az intézmény vendége. Őt elsősorban bemondóként ismerik a tévénézők, s talán kevesebben tudják róla, hogy kiváló előadóművész is. Ezúttal Mese a virágról címmel, magyar költők verseiből hoz majd egy különleges és értékes válogatást – emelte ki Nida Judit, aki beszélgetésünk végén arról is említést tett, hogy az első negyedévben teljesen megújul a könyvtár idegen nyelvű állománya is. A nagyon régi, elavult köteteteket törölték, s újakkal, a kor igényeinek megfelelő könyvekkel pótolják, gyarapítják ezt a könyvállományt is. Különböző műfajokból válogathatnak majd azok az olvasók, akik egyrészt a nyelvtanulást segítő könyveket, másrészt a szépirodalmi műveket keresik angol, német, francia és olasz nyelven.

Érdi Újság: B. Ábrahám, fotó: freeimages.com

Címkék