Jégről mentési bemutató

Jégről mentési bemutatót tartott az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a százhalombattai Csónakázó-tavon január 13-án. A szakemberek természetes körülmények között gyakorolták, mi a teendő, ha valaki alatt beszakad a jég.

Hasonló tartalmaink:

A hivatásos és az önkéntes tűzoltók is kipróbálták a mentést, hogy éles helyzetben a lehető leggyorsabban tudjanak szakszerű segítséget nyújtani. Hajdu Imre tűzoltósági felügyelő elmondta: korcsolyázni vagy más téli sportot űzni csak megfelelő felületű és vastagságú – 8-12 centiméteres – jégen és csak a kijelölt helyen szabad.
http://videotar.erdtv.hu/17_01_16_jeges.mp4
Társaival azt szimulálják, mit lehet tenni, ha mégis megtörténik a baj, hogyan lehet a leggyorsabban és legszakszerűbben, a saját testi épségünket legkevésbé veszélyeztetve kiemelni a jeges vízbe esett embert. A tűzoltók úgynevezett dugólétra és kötél segítségével mentették ki búvárruhába öltözött társaikat a fagyos csapdából.
Ha valaki a jeges vízbe esik, öltözékétől és testfelépítésétől függően 2-8 perc múlva kezd kihűlni a teste, amely után elájul és életét vesztheti.
Címkék