Drogterjesztő családot füleltek le Érden

A Budaörsi Járási Ügyészség indítványt tett hét személy: két nő és öt férfi előzetes letartóztatására, akik Érden kábítószer kereskedéssel foglalkoztak. Felnőtteknek és gyermekeknek „kristályt” és „biofüvet” árultak.

Hasonló tartalmaink:

A részletekről és a büntetés mértékéről dr. Gyugyi Csilla mb. főügyészségi osztályvezető ügyész ad tájékoztatást:

A bűnügy gyanúsítottjai két nő és öt férfi Érden élnek. Hárman közülük egy család tagjai. A család fiú tagja kábítószert szerzett be. Az extasyt, valamint a „kristály” és „biofű” néven ismert kábítószert szüleivel és ismerőseivel 2015 és 2016 folyamán naponta árulta a környékben élő felnőtteknek és gyermekeknek. A „biofüvet 1.500,- forint/gramm, a „kristályt” 3.000.- forint/gramm áron adták.

Az egyik gyanúsított a gyermekekével naponta járt kábítószert vásárolni. A „biofüvet” a fiú és barátja otthon fogyasztották el. A rendőrök 2017. január 17-én házkutatást tartottak a gyanúsítottaknál. A házkutatás során kábítószert, mérlegeket, tetemes készpénzt – forintot, orosz rubelt, indiai rúpiát – foglaltak le. A kábítószer- kereskedelem bűntettével gyanúsított személyek szökésének veszélye fennáll. Okkal lehet tartani attól is, hogy összebeszéléssel, tárgyi bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Számolni kell továbbá azzal, hogy szabadon védekezve újabb bűncselekményt követnének el.

A Budaörsi Járási Ügyészség ezért indítványt tett a hét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére.

A kábítószerrel kereskedés büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés, de ez változhat a kábítószer mennyiségétől függően – tette hozzá dr. Gyugyi Csilla.

Címkék