A Magyar Kultúra Napja Parkvárosban

Magyar Kultúra Napi rendezvényt tartottak ma délelőtt a Parkvárosi Közösségi Házban. Az elsősorban az általános iskolásoknak szóló eseményen ének, tánc és képzőművészet is szerepelt a programban.

Hasonló tartalmaink:

Az idei volt a második esztendő, hogy az érdi Szociális Gondozó Központ is saját ünnepséget szervezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A Parkvárosi Közösségi Házban megtartott eseményen ezúttal is színes program várta az érdi általános iskolákból érkezett fiatalokat.

A Pumukli Óvoda ovisai nemzetiségi táncokkal, míg a Teleki Sámuel Általános Iskola diákjai népdalokkal készültek, de volt versmondás, a Himnusz közös éneklése és egy ifjú érdi képzőművészt is megismerhetett a közönség.

Manapság már hagyomány, hogy a Parkvárosi Közösségi Ház időről-időre helyet ad tehetséges, a képzőművészettel kacérkodó fiatalok kiállításainak. A Magyar Kultúra Napja alkalmából ezúttal Kapitány Adrienn, egy 16 éves érdi gimnazista képei kerültek a falakra, aki úgy gondolja fontos, hogy legyen egy olyan nap az évben, amikor kiemelt figyelmet fordítunk a saját nemzetünk kulturális értékeire.

A szervező, Kiss Sándor szociális munkás úgy véli, a kultúra illetve művészet erőt és hitet adhat, de a tehetséggondozás szempontjából is fontosak ezek az ünnepek, miként az is, hogy ne csak ilyenkor, hanem a mindennapokban is ápoljuk népünk kulturális kincseit.

Címkék