Janurik védései hiányoztak…

Nem tört meg a széria. Az EHF-Kupa C csoportjában a Byasen Trondheim–ÉRD meccs után is maradt a kvartettnél bevált módszer – nyert a hazai csapat…

Hasonló tartalmaink:

Jól, sőt, ígéretesen indult a meccs az érdiek szempontjából, hiszen Katarina Krpezs-Slezák, Mireya González és Kisfaludy Anett góljaival már öt perc után 3–0-ra vezetett az ÉRD, majd a különbség a folytatásban is nőtt, hiszen a szerb és a spanyol balkezes játékos termelte a gólokat. A 23. perc kezdetén, 13–10-es érdi vezetésnél egy norvég indításra Janurik Kinga rosszul jött ki, s ütközött a norvégok játékosával, amiért a szerb játékvezetők piros lappal kiállították a válogatott kapust, aki addig kilencszer védett.

(Janurik pályafutása során talán másodszor jött ki rosszul kapujából, legutóbb a múlt heti Bietigheim elleni meccsen, de ott nem találkozott ellenféllel.)

A folytatásban pedig meglátszott a hiánya, s a Byasen a szünetre két gólra csökkentette a hátrányát (15–17) – még az sem segített (bár az érdi szurkolóknak fontos momentum), hogy Kiss Nikolett kézsérülése után először lépett pályára az ÉRD színeiben.

A második játékrész Mireya González találatával indult, de három eladott érdi labdát Marit Jacobsen használt ki, s lerohanásból vette be Zeljana Stojak kapuját. A következő percekben még Szabó Edina együttese vezetett, de a 42. és 49. perc között a Byasen hét gólig jutott, míg az ÉRD egyig sem (26–20). Ez pedig megpecsételte a vendégek sorsát, s a végén nem sikerült fordítani, így a Byasen hétgólos, 35–27-es győzelmet aratott.

Folytatás, revans, visszavágó egy hét múlva, Érden.

EHF-Kupa, csoportkör, 3. forduló
BYASEN TRONDHEIM–ÉRD 35–28 (15–17)
Levanger, 1256 néző. Vezette:
Mandak, Rudinsky (szerbek)

BYASEN: Pedersen – JACOBSEN 5, Hjertner, Tomac 2 (1), AARDAHL 7, Alstad 5 (1), VENN 5.
Csere: Lerstad (kapus), WAADE 11, Skogen, Hogdahl.
Edző: Arne Högdahl

ÉRD: Janurik – KRPEZS 8 (3), M. GONZÁLEZ 7, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 5, Araújo.
Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), Signaté 1, Barján 1, Gulyás, Kiss N., Fekete B., Szabó L. 3 (2).
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 5. perc: 0–3. 14. p.: 4–8. 24. p.: 10–15. 37. p.:18–18. 49. p.: 26–20. 56. p.: 32–24.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc (+ piros lap: Janurik, 23. perc)
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5

Szabó Edina: Nagyon kemény pofont kapott a csapat, ez EHF-Kupa csoportkör arról szól, hogy itt minden héten bizonyítani kell. Ez most nekünk nem sikerült, nem játszottunk jól, és a védekezésünk sem úgy működött, ahogy szerettük volna. Nagyon fogunk dolgozni, hogy a jövő héten ennél jobban teljesítsünk.

Címkék