Sportparkot építenek Tárnokon

Gyermekjátszótér, szabadtéri, felnőttebbeknek készülő sportpark, egy fiataloknak labdázási lehetőséget adó pálya és pihenő épül Tárnokon, a vasútállomás mellett – olvasható a tarnokhir.hu-n.

Hasonló tartalmaink:

Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere írt beszámolót a tarnokhir.hu-ra, melyben azt írja, a vasútállomás átépítése után lakossági javaslatok alapján megkezdődött a vasútállomás új P+R parkolója melletti zöldterület tervezése. Mára pedig elkészült az a koncepció, ami a lehető legtöbb ember részére adhatja meg a lehetőséget pihenésre, játékra, kikapcsolódásra, felüdülésre. Így tehát a kiviteli tervek már egy új gyermekjátszótér, egy szabadtéri, felnőttebbeknek készülő sportpark, egy fiataloknak labdázási lehetőséget adó pálya és pihenő, illetve egy pihenő parkrész kialakításáról szólhatnak.

A vasútépítés idején nem lehetett komoly fejlesztésről gondolkodni, a Géza utca itt lévő szakaszának teljes felújítását is meg kellett várni, most azonban már minden feltétel adott a továbblépésre – jegyezte meg Szolnoki Gábor.

A játszótér építésére lakossági támogató akció indult, de a tárnoki önkormányzat erre a célra már tízmillió forintos támogatást szerzett, emellett a sportpark építésére beadott pályázat is támogatást kapott.

A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket. A kiviteli tervek készülnek, és abban a sorrendben valósulnak majd meg, hogy mikor áll rendelkezésre a teljes forrás.

A terület fejlesztésével kapcsolatos lakossági javaslatok között javaslat volt egy szolgáltatóházra, hiszen lassan egy modern települési alközpontként működik.

„Köszönöm minden aktív segítőnek, támogatónak, hogy egy ilyen közösen megalkotott terv részesei lehetünk.” – zárta sorait Szolnoki Gábor.

Címkék