Jól indult az év az érdi nyomozóknak

Egy jól összehangolt rajtaütésnek köszönhetően, a múlt héten tíz kábítószer-kereskedőt sikerült elfogniuk az érdi rendőröknek, és hat betörő is a rács mögé került.

Hasonló tartalmaink:

Tolnai Ildikó, az Érdi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályvezetője az Érdi Újságnak nyilatkozva elmondta, hogy Lugosi Gábor főtörzsőrmester és kollégái már egy ideje intenzív nyomozást folytattak jó néhány drogterjesztő után. A beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök pár hét alatt beazonosították azokat, akik az elmúlt két évben szinte napi rendszerességgel szereztek biofüvet és kristályt, majd érdi és törökbálinti személyeknek adták tovább.

Az érdi rendőrök egy jól szervezett akciót készített elő, amelynek az volt a lényege, hogy egyszerre csapjanak le az összes gyanúsítottra, megelőzve ezáltal a bizonyítékok elrejtését, az összebeszélést és a szökést. Így történt, hogy január 17-én az érdi és a Pest megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége munkatársainak segítségével, ugyanabban az időben jelentek meg a gyanúsítottaknál Érden és Törökbálinton és összesen 10 fő elfogását célozták meg.

Az elkövetők lakásán végzett házkutatás során a bizonyítékok is hamar előkerültek: nagy mennyiségű kábítószer porokat, a terjesztéshez használt zacskókat és digitális mérlegeket foglaltak le a rendőrök. Hét gyanúsítottat azonnal őrizetbe vettek, közülük hat személyt – két nőt és négy férfit – előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, hárman szabadlábon védekezhetnek, egy elkövető ellen pedig a keddi akciót követően elfogató parancsot adtak ki. Csütörtökön már őt sikerült rendőrkézre keríteni, s szintén előzetesbe került – adta hírül Tolnai Ildikó rendőr alezredes, aki hozzátette: jól indult az év a nyomozók számára, hiszen eddig már 24 elkövetőt sikerült őrizetbe venni, de továbbra is nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy Érden és a térségében jelentősen csökkenjen a bűncselekmények száma.

A napokban hat betörőt is sikerült elfogni, akiknek több lakásbetörés is a számlájukra írható. Kettő közülük előzetes letartóztatásba került. A fiatal férfiak a gyanú szerint az elmúlt hetekben Érden és Diósdon több családi házba is betörtek és onnan nagy értékben készpénzt, valamint műszaki cikkeket vittek magukkal. Először Diósdon feszítették fel egy családi ház teraszajtaját és értékes szerszámgépeket, ruhaneműket és mobiltelefonokat tulajdonítottak el onnan. Pár héttel később, január 5-én újabb betörést követtek el egy érdi családi házban, ahová éjjel hatoltak be és onnan is több mint 2 millió forint értékű zsákmányt vittek magukkal ékszerekben és készpénzben. Aztán már annyira felbátorodtak, hogy a következő betörést fényes nappal, a délelőtti órákban követték el január 10-én. Egy érdi családi házból ismét közel 2 millió forint értékű műszaki cikket és ékszert loptak el, de a rendőrök január 11-én elfogták a betörésekkel megalapozottan gyanúsítható személyeket – nyilatkozta lapunknak a kapitányság vizsgálati osztályvezetője.

(forrás: Érdi Újság)

Címkék