A harmadik iksz

Az Érdi VSE felnőtt labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga NB II második helyezettjénél, a Soroksár SC otthonában lépett pályára a téli felkészülés harmadik edzőmeccsén, s ugyan a hazaiak az első félidőben vezettek, de Melczer Vilmos a fordulás után egyenlített, így a Szolnoki MÁV FC elleni 2–2 és az FTC II elleni 1–1 után a Soroksár SC-vel is 1–1-es döntetlent játszott Limperger Zsolt csapata – számolt be róla a csapat hivatalos honlapja.

Hasonló tartalmaink:

A csütörtöki edzésen Ebedli Zoltán megsérült, majd Németh Gábor Vince lebetegedett, így ismét nem tudta a teljes csapatot a pályára küldeni Limperger Zsolt a Soroksár elleni felkészülési meccsen. Ennek ellenére jól kezdtek az érdiek, s az első félidő első felében inkább ők domináltak, több helyzetet dolgoztak ki. Azonban a folytatásban a Soroksár SC is sorra dolgozta ki a helyzeteket, majd Sándor István egy szép csel után talált be Kertész Ferenc kapujába a játékrész közepén.

A fordulást követően ismét az érdiek támadtak többet, majd a 68. percben pedig egy szabadrúgás után a hazaiak védője a sorfalban állva kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, ezt pedig Melczer Vilmos higgadtan értékesítette is. A folytatásban mindkét csapat eldönthette volna a meccset, de nem született már gól, így az érdiek 1–1-es döntetlent játszottak az NB II-es Soroksár SC-vel.

„Érdekes volt. Minden játékosnak van ilyen az életében, az Érd színeiben, érdi játékosként jöttem ide. Az 1–1 nekünk nem egy rossz kiindulópont, ezt kell továbbvinnünk a bajnokságban is.” – kezdte Koós Gábor, aki néhány héttel ezelőtt még a Soroksár SC labdarúgója volt, ám már Limperger Zsolt együttesét erősíti.

„Jól érzem magam Érden, úgy érzem, hogy a játékosok elfogadtak. Remek közösségbe kerültem. Még mindig játékhiányom van, ezen kell javítani, hogy a bajnokságban a csapattal együtt tudjak jól játszani.” – tette hozzá a támadó középpályás.

Felkészülési mérkőzés
Soroksár SC–Érdi VSE 1–1 (1–0)
Soroksár, 100 néző.

Érdi VSE: Kertész F. (Borek, 68.) – Ország (Gyurácz B., 60.), Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Honti (Tárkányi, a szünetben), Pallagi – Kelemen, Koós (Pintér O., 80.), Melczer – Balázsovics (Palásthy, 60.)
Gólszerzők: Sándor I. (25.), ill. Melczer (69. – tizenegyesből)

MESTERMÉRLEG:

Limperger Zsolt: Néhány játékost új poszton próbáltam ki. Kíváncsi voltam, hogy egy ilyen szintű ellenfél ellen mire képesek, úgyhogy ilyen szempontból mindenképp hasznos volt a találkozó. Jól látható, hogy nem vagyunk még a topon, a labdakihozatallal voltak még problémák, illetve az utolsó előtti passzok is hiányoztak, de ez az ellenfélnek is köszönhető volt. Ilyen meccsekkel tudunk felkészülni a tavaszi szezonra.

Címkék