Kihúzta a talajt a lábunk alól az ónos eső

Ha teheti maradjon otthon, ha mégis el kell indulnia, akkor pedig legyen nagyon körültekintő, ugyanis az éjjel leesett ónos eső és hó csúszós réteget képzett az utakon, járdákon – figyelmeztet az Érdi Rendőrkapitányság. Az elmúlt 24 órában 7 baleset történt a jeges utakon Pest megyében, ebből kettő ma reggel Érden. 

Hasonló tartalmaink:

A legmagasabb riasztási fokozatot is kiadta több megyére a meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt. Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben. Országosan 15-20 százalékkal több dolguk volt a mentőknek; sokan elcsúsztak, elsősorban lábtörések és fejsérülések miatt volt szükség orvosra.

Kürti István az Érdi Rendőrkapitányság Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője azt kérte, hogy aki teheti maradjon ma otthon, ha viszont muszáj útnak indulni, akkor fokozott óvatossággal, türelemmel és toleranciával készüljön. Az autósoknál fontos a nagyobb követési távolság és a sebesség megfelelő megválasztása – tette hozzá.

Csámpai Attilától, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy szerda reggel két baleset is történt Érden, az egyik a Kárpitos utcában, a másik az elkerülő úton történt. Mindkét helyszínen a tűzoltók segítettek a bajba jutott autósokon.

Csámpai Attila hozzátette még, hogy harmadfokú, vörös riasztást adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest megyére az ónos eső veszélye miatt. A várt csapadék mennyisége szerdán 5 millimétert is elérheti ónos eső formájában.

Az ÉKFI hat sószóró járművel rendelkezik, ezekkel tisztítják a fő- és mellékutakat, valamint a kisebb utcákat. Az intézmény további öt kisebb teherautóval rendelkezik, amelyekkel azt a 20-30 munkatársat szállítják a buszmegállókhoz, akik a város intézményei előtt, valamint a lakosság által legtöbbet használt járdákat takarítják, de fontos egjegyezni azt is, hogy az ingatlanok előtti járdák takarítása a tulajdonosok, üzemeltetők kötelezettsége.

Címkék