Káosz az utakon, de már enyhül az idő

Már csak négy megye egyes részein van érvényben másodfokú, narancs riasztás az ónos eső miatt, és az előrejelzések is enyhülést, fagypont fölötti hőmérsékletet jósolnak az ország nagy részére. Visszavonták a legmagasabb szintű, piros riasztást az ónos eső miatt, ennek ellenére az ÉKFI folyamatosan jégmentesít – közölte T. Mészáros András polgármester. 

Hasonló tartalmaink:

A jelenlegi információk szerint csütörtökön napközben szinte mindenütt olvadni fog. Csütörtökre virradó éjjel legfeljebb az Északi-középhegység vidékén fordulhat még elő a fagyzugos helyeken ónos eső. Az ország északi részein viszont nagy eséllyel képződhet nagy területen sűrű köd, amely a szélvédett helyeken napközben is megmaradhat. Az Útinform közleménye szerint a hazai autópályák és autóutak burkolata általában nedves vagy sónedves. Az Északi-középhegység nyugati felében (Pest megye északi részén, Nógrád és Heves megyében) helyenként hókásás, latyakos a főutak felülete. Máshol jellemzően nedves, sónedves burkolatra számíthatnak a főúthálózaton közlekedők.

T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján arra kérte az érdieket, hogyha tehetik, ne induljanak ma útnak. Ha mégis muszáj, akkor közlekedjenek nagyon óvatosan. Probléma esetén pedig hívják az érdi katasztrófavédelmet (06 23 524 570), vagy a közterület-felügyeletet (06 23 522 341).

A polgármester beszámolt arról is, hogy kamerák segítik az érdi közbiztonságot a jövőben. Ugyanis 162 térfigyelő kamera vigyáz ránk az év végétől. Erről itt írtunk részletesen.

 

Címkék