Bor­zal­mas rész­le­tek az érdi cse­cse­mő­gyil­kos­ság­ról

Több mint egy évvel ez­előtt ölte meg cse­cse­mő­jét a gyanú sze­rint egy 38 éves érdi nő. A kis­baba holt­tes­tére ja­nuár 11-én ta­lál­tak rá egy csa­ládi ház ud­va­rán. Megrázó részletek következnek. 

Hasonló tartalmaink:

Január 11-én, 20 óra körül érkezett egy hívás az Érdi Rendőrkapitányságra: egy családi házban lakó nő telefonált, hogy az udvaron lévő kutyaólban találtak egy holttestet.

A járőrök érkeztek először a megadott címre. Visszajelzésük igazolta a bejelentés valódiságát
- mondta Szumega Vilmos alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője a Zsaru Magazinnak.
A ház népe szerint a kutyaszállás legalább három éve üresen állt. Az ólból kiemelt test egy csecsemőé volt. Az elsődleges orvosi vélemény a halál okát nem tudta megállapítani, ez tüzetesebb szakértői vizsgálatot igényel.

A testet egy törülközőbe burkolták, majd beletették három szemeteszsákba, amelyek nyílását szorosan elkötötték a festők által használatos maszkolószalaggal. A szemeteszsákot nagy méretű neonzöld bevásárlótáskába tették, majd a holttest végső nyughelyéül egy strandtáska szolgált
- folytatta az alezredes.

A Pest megyei rendőrök megtudták, hogy a családtagok már régóta a házban laknak. A bejelentő elmondta, hogy párjának édesanyja elhatározta, rendet rak a kutyaólban. Az idősebb nő ekkor találta meg a már messziről bűzölgő táskát. Hívta a fiát és annak élettársát, de a nő nem ment közel, csak messziről szemlélődött.

Beismerte tettét az anya

A tanúkat kihallgatva egyre gyanúsabb lett a történet, mivel először senki nem értette, miként került egy halott csecsemő a kutyaólba. A bejelentő volt az egyedüli szülőképes nő a családban, őt is kihallgatták az ügyben. Valószínűleg nem bírta tovább lelkiismeretének belső hangjait, vallomása közben összeomlott, és beismerte szörnyű tettét. Magára vállalta a 2015. novemberi gyilkosságot. Elmesélte, hogy a kislány élettársától fogant, de a terhesség harmadik-negyedik hónapjáig azt sem tudta, hogy várandós. Később a családtagok előtt titkolta állapotát, majd amikor egy éjszakai órán elérkezett a szülés ideje, kiment a sötét utcára, és egy bokor alatt hozta világra gyermekét
- mondta az alezredes.

Nem tudni, hogy halva született-e a baba

Az érdi N. Katalin (38) eddigi vallomásai részben ellentmondanak egymásnak. Azt vallja, nem emlékszik arra, hogy a gyermek felsírt-e, vagy hogy szülés után mit tömött az újszülött szájába. N. Katalin gondosan becsomagolta a csecsemőt, berakta egy udvaron álló szekrénybe, majd néhány hónap után biztosabb rejtekhelyet keresett a brutális tett leplezésére, átvitte a kutyaólba a táskát.

A rendőrök megtudták, hogy a nő élettársa autófényezőként dolgozik, tetemes mennyiségű maszkolószalagot találtak a lakásban, illetve a holttest csomagolóanyagával azonos kinézetű bevásárlótáskákat is.

N. Katalint január 12-én emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgattuk ki, a bíróság január 13-án elrendelte előzetes letartóztatását
- összegzett az alezredes.

(forrás: police.hu)

Címkék